Jó rántott sajtot hogy kell házilag készíteni, ill. milyen sajtot vegyek?
Vegyél valami jó goudát vagy ementálit, edámit, mozzarellát. A brie, camembert is nagyon finom így elkészítve.
Edámi, gouda már van 1600-1700 ft/kilós áron (pont most néztem a tesco oldalán, de biztos máshol is kapni ennyiért), tehát a fél kg kicsit olcsóbb lenne.
Házilag annyi, hogy érdemes a panírozott sajtot rántás előtt betenni a mélyhűtőbe és úgy sütni ki utána egy kevés forró olajban.
Hát így is nézheted, ahogy gondolod.
Én inkább így nézem: ha megveszem az említett sajtokat 1600 ft/kilós áron, akkor fél kilója csak 800 ft. De azért sajtot kapok. Olyat, aminek íze is van. Nem egy gumis, ízetlen szar, mint ami a mirelitben van. Ha én panírozom, akkor azt rakok a panírba, amit akarok... szezámmagot, diót, mogyorót, fűszereket, akármit.
Meg hát. Ha én panírozom, akkor abban nincsen ízfokozó, tartosítószer, E, rákkeltő meg egyebek. És akkor még mindig olcsóbb. De ahogy gondolod. Az előre csomagolt rántott sajtoknak a 30-40%-a sajt (nyugodtan nézd meg a csomagoláson), a többi hozzávaló meg minden egyéb szemét, ami formában tartja. Ha otthon készíted, 95% sajt, a maradék meg panír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!