Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertés tarjából mit érdemes...

Sertés tarjából mit érdemes készíteni rántott húson kivűl?

Figyelt kérdés
Köszönöm előre is :)
2015. márc. 21. 15:59
 1/10 anonim ***** válasza:
47%

Rántotthúst nem tarjából szokás csinálni, hanem karajból vagy combból, mert teljesen sovány hús való hozzá.


De ha a googleba bedaod, hogy tarja, rengeteg receptet kapsz. Pl. cigánypecsenye, búboshús, betyárfalatok, rablóhús, brassói, és még rengerteg egyéb.

2015. márc. 21. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
49%
2015. márc. 21. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
13%
Akár pörköltet is főzhetsz belőle, de rántva nem jó-
2015. márc. 21. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
45%

Rántott húst egyáltalán nem, arra ott a karaj, esetleg a comb.

Mi a tarját legtöbbször "lerakva" készítjük. Felszelve, mustárral bekenve, és rétegezve a tepsibe. Alulra 2-3 babérlevél, arra pár hagyma felszelve, arra krumplikarikák, arra a hús. Pici vizet öntünk rá. Alufólia alatt addig sül, míg a hús meg nem puhul (kb. 1 óra), aztán fólia nélkül pirítjuk. Nagyon szeretjük!

2015. márc. 21. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 zolidobos ***** válasza:
100%
Én nem tartom a rántott tarját a gasztronómia meggyalázásának...)))
2015. márc. 22. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szívből egyetértek, nálunk is (főleg a pasis szakasznak ) kifejezetten kívánsága a rántotthús tarjából készítve.
2015. márc. 22. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Bakonyi szeletet szoktam tarjából:

A húst szeletelem, klopfolom , sózom-borsozom majd serpenyőben mindkét oldalát hirtelen megsütöm.


Gombás-tejszínes ragút készítek: hagymát megdinszetelem, rá a darabolt gomba, só-bors-fokhagyma-majoranna-kakukkfű-oregánó. Amikor a gomba szépen megsült felöntöm tejszínnel, egyet forralok rajta. Az elősütött hús szeleteket tepsibe teszem, ráöntöm a gombás szószt és össze sütöm.

2015. márc. 22. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk nagy kedvencünk a pácolt tarja, tepsiben sütve.

Előző este besózom kissé, majd a következő páccal és hagymával rétegezem.

Egy tálkába teszek kecsapot, mézet, mustárt, borsot, majorannát, bazsalikomot, 1-2 gerezd préselt fokhagymát, és 1-2 kanál olajat, mert segít az ízeket összeboronálni.Egyébíránt zsírban sütök, de páchoz jobb az olaj, mert nem dermed.

Persze a fűszerek lehetnek egyedi ízlés szerintiek is.Húsmennyiségtől függően 1-2 közepes hagymát félkarikára szelek.

Este bekenem a húsokat a páccal, és egy dobozba lerakom sorjában a félkarikára vágott hagymával együtt.

Egy éjszakát együtt töltenek, majd másnap kizsírozott tepsibe kerülnek szépen sorjában, pácostól, hagymástól.

Szorosan lefóliázom a tepsit, és előmelegített sütőben kb 45 percig sütöm, egyszer megnézem félidőben és megforgatom.

Legvégül leveszem a fóliát és egy kis színre pirítom.

Nagyon finom, omlós, szaftos ízletes hús a végeredmény.

Bármilyen körettel- rizzsel, krumplival-illetve ezek variációival összepasszol, csak ízlés kérdése, ki mit szeret.

2015. márc. 22. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Na igen, a bakonyi gombás szelet is kiváló sertéstarjából. Ezerszer jobb, mint karajból pl, de én a tarját is elő szoktam pár percig sütni, majd tepsiben befejezni, és úgy tenni a füstöltszalonnás-gombás szószba.
2015. márc. 22. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 zolidobos ***** válasza:
100%
Jé, a nyolcas receptet ír, nem észt oszt...Ez lenne az oldal célja! Meg fogom próbálni.
2015. márc. 24. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!