Ha héjában főzök krumplit (pl. rakott krumplihoz, vagy krumplisalátához) kell a vízbe sót tenni?
Nálad úgy látszik, nagyobb. De nem akarok tovább vitatkozni, nyilvánvaló, hogy életedben nem főztél még héjában krumplit, szerintem még egy teát sem, a te asztalod a másokba való belekötés.
Na, ne offoljuk szét szegény kérdező kérdését.
Mi nem szoktunk, de most elgondolkodtam, hogy akár lehetne is...
Juteszembe.
Kanári szigetek, étlap, köretek.
Csak szólok, hogy senki ne lepődjön meg, a "flancos hangzású "burgonya, kanári módra" nem más, mint tengervízben, héjában főtt krumpli :)
Az, hogy vki az oviban főz, nem azt jelenti, h értelmileg óvodás szinten van.
A gyermekélelmezésben "reformként" akarják bevezetni a sószegény étkezést, mert a túl sok só a magas vérnyomás kialakulásához hosszú távon hozzájárul.
Ezt már az iskolai étkeztetésben is nyomják.
A héjában főtt krumplit is meg lehet enni, meg lehet szokni só nélkül. Aki kiskorától kezdve így fogyasztotta, semmit nem hiányol belőle, viszont aki életében mindig sósan evett, annak ízetlen a sótlanul főtt krumpli.
A legtöbb szakácskönyv is úgy írja: ízlés szerint sózzuk...
Kár ezért fikázni egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!