Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen mártást csináljak sült...

Milyen mártást csináljak sült krumplihoz?

Figyelt kérdés
Valami egyszerűt keresek. Nem kell semmi extrém dolog.:)

2014. márc. 18. 17:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
tejfölös fokhagymás estleg kevés csilivel
2014. márc. 18. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

tzatziki mártás esetleg?

(csak ötlet szinten)

2014. márc. 18. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Esetleg kaphatnék ezekhez recepteket is?
2014. márc. 18. 17:31
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]


a fehérborsot nyugodtan kihagyhatod belőle, meg akár a tejfölt is.

2014. márc. 18. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
26%
Tartár: majonéz+tejföl
2014. márc. 18. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Sajtmártás
2014. márc. 18. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk bbq martas szokott keszulni vagy hazi paradicsommartas fuszeresen es egy kis chilivel! Egyik jobb mint a masik!
2014. márc. 18. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
50%

Rizsmajonéz:

6 evőkanál főtt rizs, 2 dl tej vagy víz, fél dl olaj, 4 kk mustár, 4 kk méz, fél citrom leve, egy kk só, ilyen sorrendben hozzátéve összeturmixolni

2014. márc. 19. 06:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 SzarvasLászló ***** válasza:
86%

Az alábbi receptben a mennyiségek ízlés dolga:


-4 gerezd fokhagyma

-15 dkg sajt (amilyet szeretsz)

-2 fej vöröshagyma

-1 dl fehérbor (én csrszegi fűszerest használok)

-2-3 dl tejföl

-kevés (extra szűz oliva)olaj

-só

-bors


Kockázd fel a vöröshagymát.

Dobd bele egy serpenyőbe.

Önts rá olajat.

Kezdd el lassú lángon pirítani/párolni míg üveges nem lesz (jó puha). Én a serpenyőt le szoktam fedni, hogy párolódjon is.

Öntsd rá a fehérbort. Párold fedő alatt tovább míg kissé besűrűsödik de nem fő szét a hagyma.

Közben darabold fel apróra a fokhagymát és reszeld le a sajtot.

Miután besűrűsödött a párolt boros hagyma tedd egy kicsit félre langyosra hűlni.


Ha langyosra (vagy inkább enyhén melegre) hűlt keverd össze a reszelt sajttal (picit meg fog olvadni) a fokhagymával és a tejföllel. Utána ízlés szerint jöhet a só és a bors (esetleg nyomj hozzá majonézt is).


Kellemes sültkrumplizást!

2014. márc. 19. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!