Milyen mártást csináljak sült krumplihoz?
tzatziki mártás esetleg?
(csak ötlet szinten)
Rizsmajonéz:
6 evőkanál főtt rizs, 2 dl tej vagy víz, fél dl olaj, 4 kk mustár, 4 kk méz, fél citrom leve, egy kk só, ilyen sorrendben hozzátéve összeturmixolni
Az alábbi receptben a mennyiségek ízlés dolga:
-4 gerezd fokhagyma
-15 dkg sajt (amilyet szeretsz)
-2 fej vöröshagyma
-1 dl fehérbor (én csrszegi fűszerest használok)
-2-3 dl tejföl
-kevés (extra szűz oliva)olaj
-só
-bors
Kockázd fel a vöröshagymát.
Dobd bele egy serpenyőbe.
Önts rá olajat.
Kezdd el lassú lángon pirítani/párolni míg üveges nem lesz (jó puha). Én a serpenyőt le szoktam fedni, hogy párolódjon is.
Öntsd rá a fehérbort. Párold fedő alatt tovább míg kissé besűrűsödik de nem fő szét a hagyma.
Közben darabold fel apróra a fokhagymát és reszeld le a sajtot.
Miután besűrűsödött a párolt boros hagyma tedd egy kicsit félre langyosra hűlni.
Ha langyosra (vagy inkább enyhén melegre) hűlt keverd össze a reszelt sajttal (picit meg fog olvadni) a fokhagymával és a tejföllel. Utána ízlés szerint jöhet a só és a bors (esetleg nyomj hozzá majonézt is).
Kellemes sültkrumplizást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!