Sült csirkecomb töltve?
itt a második hozzászólásban van jó ötlet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__37..
Az enyém is hasonló, mint az előzőké, de még egy kis sovány füstölt tarját/szalonnát is pirítok a hagymás alapon.
Erre gomba, vagy májkockát, mikor mi van otthon. a kockára vágott főtt tojás is finom bele.
Én kenyérbélből készítem, arra öntök pici tejet, hogy morzsalékos legyen, rá egy tojás, só, bors, pici majoranna.Természetesen egy csokorka vágott petrezselyem is. Ezt a masszát ráöntöm a zsírjára sült szalonnás-gombás vagy májas ragura és addig keverem, míg egy kicsit összeáll. ha kissé kihált könnyen a bőr alá töltöm. a széleknél hústűvel letűzöm.
Tepsibe zsírt olvasztok, megforgatom benne a combokat és kezdem sütni.
Amikor a bőr megfeszül a keletkezett gőztől, hústűvel megszúrkálom, így nem reped ki.
Aranybarnára, ropogósra sütöm.
Csirkemájas töltelék : Kevés zsiradékon vöröshagymát piritok ,ha ez félig megpirult akkor teszek rá összezuzott fokhagymát ha már hagyma jól lepirult akkor szeletelt gombát ,és petrezslymet teszek rá : evvel is piritom kicsit ,majd csíkorra vágott májat rádobom ,jól összepiritom : amikor máj már nem nyers kevés só ,bors ,és majorannával füszerezem : Az egész májas töltelékhez ,teszek 2db apróra vágott fött tojást : Azért ,hogy ne legyen nagyon száraz a töltelék teszek hozzá kevés konyakot : Ha nem szeretitek az alkohol ízét akkor kevés tej is jó: Majd a bot mixerrel épp csak forgatok kicsit rajta annyira ,hogy itt ott maradjon máj darab..
Ezt a tölteléket ,töltött rántott húsokba is szoktam tenni..
Még egy tanács a töltéshez. a megmosott leszárított combok bőrét kézzel alaposan lazítsd fel, a nyeles résznél is. így sokkal könnyebb betölteni . az egyenesebb szakaszon szépen simítsd el, utána tűzd le. még akkor is egyengedheted benne, hogy mindenhova jusson, és ne egy helyen legyen nagyon vastag.
Kb egy órányi sütésre számíthatsz, de nem kell nagylángon végig. először addig nagylángon míg össze nem kapja a forróság, majd kissé visszavéve a lángot puhulásig. ezt a húsos résznél villával ellenőrizheted. ha véres lé nem jön belőle és puha, akkor jó.
Ezután lehet ismét egy kicsit erősíteni a tűzön és kellő színűre kapatni.
Elsőnek köszönöm az ajánlást :) egy éve én tettem fel:)
Ma a füstölhúsos verziót írtam a kérdezőnek, és az előkészítési tippet csirkecomb töltéséhez.
A többiek receptjével is maximálisan egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!