Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sült csirkecomb töltve?

Sült csirkecomb töltve?

Figyelt kérdés
Ma töltött csirkecombot szeretnék sütni. Van valakinek tuti tippje a töltelék elkészitéséhez? Még sosem csináltam.

2013. dec. 10. 07:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

itt a második hozzászólásban van jó ötlet:


http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__37..

2013. dec. 10. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én gombásat szoktam, apróra vágott hagymát dinsztelek olajon vagy libazsíron, hozzáadom a kis kockákra vágott gombát, megy bele só, bors, majoranna, 1 csomag petrezselyem, megdinsztelem, ha kihűlt hozzáadok 2 tojást és 3 db beáztatott zsemlét, majd jól elkeverem. Ezzel töltöm be a csirke bőre alá, de ha több tojással és zsemlével készítem, akkor még a csirke köré is jut a töltelékből, ami köretnek is finom.
2013. dec. 10. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én májas tölteléket szoktam. Vasárnap pont az volt nálunk a menű. Én úgy szoktam készíteni, hogy 1 kisebb vöröshagymát apróra vágva olajban megpirítok. 1-2 csirkemájat lekaparok ehhez hozzáadom a hagymát. Ütök bele egy tojást, és beleteszek egy vízben megáztatott, kicsavart zsömlét. Sózom, borsozom, finom benne a petrezselyem is. Ha túl lágy a töltelék teszek bele kis lisztet.
2013. dec. 10. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Az enyém is hasonló, mint az előzőké, de még egy kis sovány füstölt tarját/szalonnát is pirítok a hagymás alapon.

Erre gomba, vagy májkockát, mikor mi van otthon. a kockára vágott főtt tojás is finom bele.

Én kenyérbélből készítem, arra öntök pici tejet, hogy morzsalékos legyen, rá egy tojás, só, bors, pici majoranna.Természetesen egy csokorka vágott petrezselyem is. Ezt a masszát ráöntöm a zsírjára sült szalonnás-gombás vagy májas ragura és addig keverem, míg egy kicsit összeáll. ha kissé kihált könnyen a bőr alá töltöm. a széleknél hústűvel letűzöm.

Tepsibe zsírt olvasztok, megforgatom benne a combokat és kezdem sütni.

Amikor a bőr megfeszül a keletkezett gőztől, hústűvel megszúrkálom, így nem reped ki.

Aranybarnára, ropogósra sütöm.

2013. dec. 10. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Csirkemájas töltelék : Kevés zsiradékon vöröshagymát piritok ,ha ez félig megpirult akkor teszek rá összezuzott fokhagymát ha már hagyma jól lepirult akkor szeletelt gombát ,és petrezslymet teszek rá : evvel is piritom kicsit ,majd csíkorra vágott májat rádobom ,jól összepiritom : amikor máj már nem nyers kevés só ,bors ,és majorannával füszerezem : Az egész májas töltelékhez ,teszek 2db apróra vágott fött tojást : Azért ,hogy ne legyen nagyon száraz a töltelék teszek hozzá kevés konyakot : Ha nem szeretitek az alkohol ízét akkor kevés tej is jó: Majd a bot mixerrel épp csak forgatok kicsit rajta annyira ,hogy itt ott maradjon máj darab..

Ezt a tölteléket ,töltött rántott húsokba is szoktam tenni..

2013. dec. 10. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Még egy tanács a töltéshez. a megmosott leszárított combok bőrét kézzel alaposan lazítsd fel, a nyeles résznél is. így sokkal könnyebb betölteni . az egyenesebb szakaszon szépen simítsd el, utána tűzd le. még akkor is egyengedheted benne, hogy mindenhova jusson, és ne egy helyen legyen nagyon vastag.

Kb egy órányi sütésre számíthatsz, de nem kell nagylángon végig. először addig nagylángon míg össze nem kapja a forróság, majd kissé visszavéve a lángot puhulásig. ezt a húsos résznél villával ellenőrizheted. ha véres lé nem jön belőle és puha, akkor jó.

Ezután lehet ismét egy kicsit erősíteni a tűzön és kellő színűre kapatni.

2013. dec. 10. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Elsőnek köszönöm az ajánlást :) egy éve én tettem fel:)

Ma a füstölhúsos verziót írtam a kérdezőnek, és az előkészítési tippet csirkecomb töltéséhez.

A többiek receptjével is maximálisan egyetértek.

2013. dec. 10. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket:) Mindenkinek megy a zöld kéz:)
2013. dec. 10. 12:46

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!