Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A vegeta (vagy egyéb ételízesí...

A vegeta (vagy egyéb ételízesítő? Megy a krumplihoz?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, h. feldarabolok(akár kockákra) krumplit és megsütöm,de teszek hozzá ételízesítőt(Vegetát vagy valami ilyesmit),de sose csináltam még ilyet(nem tudok főzni).Jó lesz ez így?Illetve ha serpenyőben sütöm akkor el kell lepnie az olajnak vagy nem a krumplit?
2010. júl. 14. 11:16
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja, vagy esetleg mivel ízesítsem a krumplit, h. legyen valami íze, ha az ilyen mestersége sdolgokat nem ajánlotok?(anyu sót használ csak,de én különlegeset szeretnék)
2010. júl. 14. 11:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

főzd elő egy kicsit a krumplit, vagy párold, de ne sokáig, mert az újkrumpli hamar szétfő

közben puha vajat, keverj össze borssal, fokhagymával, kis sóval, és valamilyen apróra vágott zöld fűszerrel: pl friss rozmaring/kakukkfű,/petrezselyemlevél/zellerlevél---

krumplit tedd egy tepsibe, keverd bele a fűszeres vajat óvatosan és süsd pirosra

2010. júl. 14. 11:24
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem jó a sütönk ezért csak serpenyőben tudom sütni:-(
2010. júl. 14. 11:50
 4/6 A kérdező kommentje:
De azért köszi!
2010. júl. 14. 11:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Gondolom, már elkéstem, de: egyrészt a vegeta meg más ételizesitök tele vannak izfokozóval, ezért nagyon egészségtelenek. Másrészt: a krumplit feldarabolod, megsózod, a serpenyöbe öntesz egész pici olajat - éppen csak hogy az alját befussa, beleteszed a krumplit, és lefedve, meg néha megrázogatva kb. fél órát sütöd. Igy nem ég le, nem lesz zsiros, de nagyon finom.
2010. júl. 15. 07:20
 6/6 anonim ***** válasza:
Fogj krumplit, darabold fel, miközben sütőpapírral és zsírral "kibéleled" a sütőt. Aztán tedd rá a krumplit, sózd meg, tegyél rá vegetát és majorannát. ; ) Tegyél rá pár csepp olajat és tádám!
2010. júl. 23. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!