Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ki hogy csinálja a tojáskrémet?

Ki hogy csinálja a tojáskrémet?

Figyelt kérdés
nagy kedvencem a tojáskrém. Eddig mindig úgy csináltam,hogy apróra vágtam vöröshagymát,margarint, majonézt,kis mustár, vegeta,bors. párom anyukája ajánlotta,hogy ha krémesebben szeretném , tehetek bele tejfölt is. Már próbáltam így is, finom lett. Azt hallottam, egy csepp citromlé is mehet. és ezzel a krémmel keverem össze a tojásokat. Nem sok ez így?
2010. márc. 9. 13:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%
Mi a szakácskonyhán úgy tanultuk, hogy: felrakod a tojást főni 1 kicsi sóval (később könnyebben lejön a héja), addig míg fől készítesz besamellt. Besamell aránya: 1-1-4, azaz 10 dkg vaj 10 dkg liszt 4 dl tej. A vajat felolvasztod lábasban, ha felolvadt kis lángon, hozzá kevered a lisztet, fura lesz és csomós, de a már felforralt 4 dl tejet hozzáöntöd, ekkor már nem fakanállal, hanem habverővel keverd, a csomók megszűnnek, szép selymes anyagot kapsz. A mártásnál keményebb állagúra forrald össze (és mindig keverd) Teszel bele sót, fehér borsot, földfűszert is lehet minimálisan, ezt kiöntöd vmi tálcára vagy tányérra és hagyd hűlni, vajat habosíts ki, a tojásokat pucold meg, vágd hosszába, vedd ki a tojássárgákat. A kihűlt besamellbe tedd bele a vajat (nem kell sok), a főtt toji sárgáját, ezt keverd ki csomómentesre. Tégy bele pici mustárt, ha kell még sót fehér borsot. Ezt csillagcsővel vagy anélkül töltheted vissza a fehérjékbe, vagy kenheted kenyérre is, Finom az tuti :)
2010. márc. 9. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 A kérdező kommentje:
Utolsónak is köszönöm:) Ment is a zöld:)
2010. márc. 9. 15:46
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Wow!elcsorog a nyalam :d
2010. márc. 9. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezek jó receptek mind,én is szoktam készíteni.Egyszer-ez egy titkos dolog,de leírom.Vendégek jöttek hozzánk,főztem minden félét,de gondoltam készítek tojás krémet is hátha valaki szivesen megenné,ha nem,gondoltam elteszem reggelre.Kikevertem ahogy máskor,csak lilahagymát tettem bele,hogy még finomabb legyen.Mikor elkészült betettem a hűtőbe,majd elmentünk mindannyian várost nézni.Este készülődök a vacsorához,venném ki,látom,teljesen megzöldült,olyan ronda lett amilyet én még életemben nem láttam,nem mondom meg mire hasonlított.A lila hagyma,meg a sárgaszínű tojásból lett a zöld szín.Gyorsan letakartam,és eldugtam a speizba,nehogy meglássa valaki,később ki dobtam.ZS
2010. márc. 9. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 A kérdező kommentje:
Uuu ez vicces utolsó, de egyben kellemetlen is:( Én vöröshagymával készítem:)-Ment a zöld nektek is
2010. márc. 9. 16:31
 16/17 anonim ***** válasza:
Mi teljesen másképp csináljuk :D lehet majd nem hangzik gusztának de nagyon fini.Szóval főtt tojásokat összenyomom,májkrém bele(nem kenőmájas) és vaj egy pici mustár só és összekeverem szépen aztán pirítósra isteni esetleg egy kis sajttal
2010. márc. 11. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 A kérdező kommentje:
Az is biztos nagyon finom:) Lehet kipróbálom. köszönöm
2010. márc. 11. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!