Hogy készíted a latte macchiato-t?
Attol fugg, hogy milyen meleg a tej.
A tejet optomalis homersekleture kell gozolni.
Melegre de ne legyen 100 fok, ungyanakkr egyen eleg meeg ahhoz, hgy megmaradjon a reteg.
A machiaton a hab hosszabb, kicsit kevesebb a tej.
Egy barom volt aki kitalalta, cafe latte azt jol van. :)
Ugyanaz csak normalis elosztassal.
közben sikerült rájönnöm mi volt baj. leírom, hátha valaki más is akar majd ilyet csinálni.
a kávé hideg volt, a tej pedig meleg. körülbelül azonos hőmérsékletűnek kell lenniük.
az pedig, hogy alul fehér vagy világosbarna attól függ honnan és mennyi kávét öntesz bele.
ha a pohár szélébe öntöd, akkor középső rétegbe megy, ha a hab közepébe (szintén lassan, és óvatosan), akkor alulra.
tehát minél többet öntesz be középről, annál sötétebb lesz az alsó réteg, de akkor kevesebb marad a középső rétegbe, így az vékonyabb lesz.
minél többet öntesz be oldalról annál vastagabb és sötétebb lesz a középső, és annál halványabb az alsó réteg.
ha az egészet oldalról öntöd bele, akkor az alsó réteg fehér marad.
lehet kísérletezni, hogy kinek hogyan tetszik jobban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!