Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy készíted a latte macchiat...

Hogy készíted a latte macchiato-t?

Figyelt kérdés
Mennyi tejet, kávét teszel bele? Tudom, hogy a középsó réteg sötét barna, a teteje pedig a tejhab, de mitől függ, hogy az alsó réteg (tej) teljesen fehér marad vagy világosbarna lesz?
2010. márc. 7. 01:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Attol fugg, hogy milyen meleg a tej.

A tejet optomalis homersekleture kell gozolni.

Melegre de ne legyen 100 fok, ungyanakkr egyen eleg meeg ahhoz, hgy megmaradjon a reteg.

A machiaton a hab hosszabb, kicsit kevesebb a tej.

Egy barom volt aki kitalalta, cafe latte azt jol van. :)

Ugyanaz csak normalis elosztassal.

2010. márc. 7. 01:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

közben sikerült rájönnöm mi volt baj. leírom, hátha valaki más is akar majd ilyet csinálni.

a kávé hideg volt, a tej pedig meleg. körülbelül azonos hőmérsékletűnek kell lenniük.

az pedig, hogy alul fehér vagy világosbarna attól függ honnan és mennyi kávét öntesz bele.

ha a pohár szélébe öntöd, akkor középső rétegbe megy, ha a hab közepébe (szintén lassan, és óvatosan), akkor alulra.

tehát minél többet öntesz be középről, annál sötétebb lesz az alsó réteg, de akkor kevesebb marad a középső rétegbe, így az vékonyabb lesz.

minél többet öntesz be oldalról annál vastagabb és sötétebb lesz a középső, és annál halványabb az alsó réteg.

ha az egészet oldalról öntöd bele, akkor az alsó réteg fehér marad.

lehet kísérletezni, hogy kinek hogyan tetszik jobban. :)

2010. márc. 8. 22:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!