Hogy lehet úgy diót törni, hogy szépen két részben jöjjön ki a belseje?
csavaros diótörőbe kell szorítani a dió hegyét és fenekét, és azzal megpattintani.
Diófüggő is ám ez. Nekem olyan dióim vannak, hogy még 16-ban se jön ki, van egy belső hártya, ami miatt a bél akár bele kiszedhetetlenül benne marad, sok darabba törve is. Azok a "cinkések", ők megoldják.
Ami a nagy ütést illeti, ez is diófüggő, vannak nagyon kemény szemek, amik 10szer meg se mukkannak, csak elgurulnak, 11. alkalommal pedig ripityára törnek.
Az extra lágyakat pedig kézzel is meg lehet törni.
A tipikus, kettő közöttiekre egyszerűen óvatosan, de határozottan ütök és nem szokott gond lenni. Ha nem elég az ütés, kap egy kicsit nagyobbat. Kisebb kalapácsot használok.
#4: Ha valaki nehezen kontrollálja azütés erejét, az nem intelligenciaprobléma. Viszont egy normális ember nem tud csak a héjra ütni egy nagyot, majd ott azonnal nullára lassítani a kalapácsot, ez nem így működik...
Az iparban állítólag fúrnak rá egy kis lyukat, és sűrített levegővel szétrobbantják. De házilag ezt bajos megoldani. Nekem ilyesmi diótörőm van: [link]
Ezzel kicsit jobb az arány, de azért így se lesz sok féldió.
"Könnyebben megtörölhetjük a diót, ha héjastól 6-8 órán keresztül sós vízben áztatjuk. Feltöréskor nem zúzódik össze a belseje."
Dió pucolás kellemes elfoglaltság,jó unalom űző,közben tévézhetek rádiót hallgathatok.De mikor már megszáradt darabokban lehet kibányászni a héjából,de fel lehet frissíteni ha egy éjszakára beáztatjuk.Ha leszáradt lehet pucolni,éppen olyan mint amikor lekerül a fáról,finom zsenge,és egyben marad a gerezd feltörés után.Pár nap alatt kiszárad,de nem muszáj megvárni,én leszoktam darálni és lefagyasztom.
Eltűnt a hsz-em???
Tényleg nem tudjátok,hogy hogyan kell kézzel diót törni????
(jót mosolygok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!