Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell úgy kolbászt...

Hogyan kell úgy kolbászt sütni, hogy ne maradjon nyers a belseje?

Figyelt kérdés
Lehetséges ez egyáltalán serpenyőben, hogy a belseje rendesen megsüljön, mielőtt a külseje elszenesedik?

2012. jún. 1. 10:38
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
Egy kicsit párold át fedő alatt kevés vízzel és zsiradékkal. Mikor a zsirjára sül, akkor kezdd el sütni. Tegyél még hozzá egy kis zsirt.
2012. jún. 1. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
alacsony hőfokon hogy jól átsüljön és ha átsült,feljebb venni hogy picit megpiruljon a külseje.
2012. jún. 1. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha nem sütőben tepsiben, hanem fent a gázlángon sütöd, akkor ne serpenyőbe, hanem teflon lábasba tégy elegendő mennyiségű zsírt (olajat) = ha a kolbit belerakod, akkor vízszintben nézve kb. a feléig érjen fel a zsiradék.


Mielőtt belerakod, alaposan szurkáld meg villával, különösen ott, ahol látod, hogy a bőre és a husi között u.n. légbuborék van.


Közepes lángon süsd, akkor nem ég meg a külseje hirtelen, ill. sütés közben többször is átforgatom egyik oldaláról a másikra. Amikor már azt látod, hogy a villával szúrt lyukakon nem vizes-gőzös akármi sül ki, csupán szépen sistereg, sül az egész, akkor sült meg a kolbi közepe is.

2012. jún. 1. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
Vizet tégy rá annyit, hogy a kolbász jó félig legyen a vízben, fedd le, kis lángon párold 10 percig, vedd le a fedőt forgasd át, de ne szurkáld, mert az összes nedv kijön belőle és száraz lesz, mint a bogár segge. Újabb 10 perc elteltével elfogy róla a víz és sülni kezd. Kicsit pirítod. 20 perc alatt kész, nem marad nyers a közepe és finom szaftos marad. A jó kolbász megsül a saját zsírján, nem kell zsiradék alá.
2012. jún. 1. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Majd kipróbálom az ötleteket. Egyébként jó, hogy valaki azt mondja, hogy jól meg kell szurkálni, míg alatt azt mondja, hogy nem szabad túlságosan megszurkálni. :)
2012. jún. 1. 11:07
 6/9 A kérdező kommentje:
Mármint másvalaki mondja azt alatta.
2012. jún. 1. 11:08
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha nem szúrkálod meg, ahol a légbuborék egyébként is van, akkor ott fog szétdurranni, mivel a benne levő víz a meleg miatt gőzzé alakul, és ha nem készítel neki "kijáratot", majd csinál magának. Utána nézheted, hogy inkább szúrkáltad volna, mint "szétment" a maga feje után.


Persze lehet hinni azoknak, akik azt mondják, hogy a kolbászt először vízben főzd meg, és utána csak pirosísd a külsejét. Kb. 50 éve sütöm a kolbit a kiszurkálós módszerrel, és rakok alá zsírt is, így tanultam, így szeretjük.


Próbáld ki egyik változatot is, a másikat is, és utána majd eldöntöd, szerinted a már bővebb zsírban való sütéssel készíted, vagy te is beállsz a főtt kolbászt sütők táborába. Ízlés dolga.

2012. jún. 1. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 doboszoli ***** válasza:

A magam részéről zsírt, és kevés vizet is teszek alá serpenyőben sütéskor.

Soha nem szurkálom, a fentebb leírt ok miatt. Ha lassan sül, nem "padlógázon", nem fog szétmenni, és tényleg szaftos marad.

2012. jún. 3. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
A szúrkálásnál lényeges, hogy tűvel szűrkáld meg és ne villával vagy késsel! Ha késsel szúrod akkor szinte biztos hogy szét fog hasadni!
2017. nov. 9. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!