Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért marad hideg a kisült...

Miért marad hideg a kisült nuggets belseje?

Figyelt kérdés

Vettem gyorsfagyasztott nugettset (a múltkor a velővel ugyanúgy jártam), ami prézlivel volt bevonva. Forró olajban kell átmelegíteni, de az előírt 3 perc melegítési idő (gondolom már félkész és nem nyers) alatt gyorsan megkérgesedik a morzsa, és belül nem langyos, hanem jéghideg marad a hús. Túl forró az olaj?

Végül kettévágtam és újra beraktam sülni, ekkor jó lett, csak a morzsa lett kissé égett, így részben le kellett faragnom. :(


2010. jún. 15. 19:12
1 2
 1/19 tetro ***** válasza:
Én nem az olajon változtatnék, mert szerintem ha tovább sütöd akkor meg megszívja magát, bár ilyen csodákat sosem szoktam sütni. Mi lenne ha hagynád kiolvadni kicsit sütés előtt?
2010. jún. 15. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 A kérdező kommentje:
Kösz az ötletet, csak a legtöbb ilyen terméknél (Ennél is!) azt írja, hogy fagyottan kell kisütni! De megpróbálhatom. Na de mennyire olvasszam ki?
2010. jún. 15. 19:24
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, én azt gondolom, nem kell kiolvasztani, mert ugye rá is van írva, meg akkor megszottyad, tapasztalat. A kulcsa az egésznek, hogy vedd lejjebb a gázt, ne legyen túl forró az olaj. Ugyanis attól ég oda a kabátja, hogy forró az olaj, odakapja gyorsan, te meg azt hiszed, hogy kész, közben belül nyers.

Ha viszont visszaveszed a hőfokot, akkor szép egyenletesen sül át és a kabátja sem lesz fekete.

Hajrá!!!

(Ha nem vagy biztos benne, hogy jó, kapj ki egyet és vágd ketté, de így sikerülnie kell! Én a csirkecombnál tanultam meg ezt kezdő asszony koromban. )

2010. jún. 15. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Viszont nem értem, hogy miért nincs hőátadás? Ha megmelegszik a külseje, akkor át kéne utána adni a hőt a belsejének is, mert azért nem annyira vastag, hogy hőpajzs legyen! Bár végülis így készül a sült fagylalt is...
2010. jún. 15. 19:36
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok: fizikaórát nem tartok neked, az biztos, mert csak egy háztartásbeli szőke vagyok... de gondolj bele: odapirítod a külsejét, kikapod, mert azt hiszed, készen van, közben ideje sem volt átmelegedni.


Amúgy ha csinálok sült banánt, jól átsütöm lassú tűzön, mert én azt szeretem, ha olyan folyós. Ellenben ha kínaiban kérek, gyors bedobják, kikapják: kemény a közepe, holott kívülről ugyanaz.

2010. jún. 15. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont nem értem, hogy miért nincs hőátadás? Ha megmelegszik a külseje, akkor át kéne utána adni a hőt a belsejének is, mert azért nem annyira vastag, hogy hőpajzs legyen!"


Majdnem kitaláltad: ugyanis VAN höátadás, csak mivel a fagyott akármi -18 fokos, ezért idöbe telik, mire az egész fel tud melegedni - éppen úgy, mint a sült fagyinál - és ha a forró olajba teszed, akkor elkezdi ugyan melegiteni, de az alatt az idö alatt, mire a külseje megpirul, nincs ideje az egészet (a belsejét is) felmelegiteni. Ha a meleget kicsit visszaveszed, akkor több idöbe telik, mire kivül megpirul, de idöközben a belseje is felmelegszik.

2010. jún. 15. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:

1. Vedd ki a fagyasztóból.

2. Vegyél elő egy mélyebb edényt, önts bele olajat, hogy elfedje a husit.

3. Kicsit melegedjen az olaj.

4. Dobj bele egy kenyérdarabot, hogy mennyire melegedett fel. Ha már serceg körülötte, dobd bele a husit.

5. Rá a fedő.

2010. jún. 15. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 A kérdező kommentje:
Utolsónak: Nem vagyok Jockey Ewing. :( Eléggé vastag a nuggets, nem olyan, mint egy kiklopfolt rántott hús, így elég sok olaj kéne neki! :(
2010. jún. 15. 21:02
 9/19 A kérdező kommentje:
Nem vagyok szőke, de férfi vagyok, és valahogy meg kéne már tanulnom ilyesmit.
2010. jún. 15. 21:03
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, most olvasom, hogy fözésben gyakorlatlan férfi vagy: a rántott dolgokat mindig sok olajban kell sütni a-amennyi ellepi, függetlenül attól, hogy milyen vastagok. Inkább kisebb átméröjü és magasabb edényben süsd, akkor kevesebb olaj is magasan áll benne. Ha ellepi, akkor egyenletesebben sül (mert körben mindenhol melegiti), ezenkivül a több olaj nem hül le a belerakott hideg(ebb) sütnivalótól és igy finomabb, ropogósabb (kivül) és szaftosabb (belül) lesz.


43 éve fözök rendszeresen, remélem segit amit tamácsoltam.

2010. jún. 15. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!