Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért marad hideg a kisült...

Miért marad hideg a kisült nuggets belseje?

Figyelt kérdés

Vettem gyorsfagyasztott nugettset (a múltkor a velővel ugyanúgy jártam), ami prézlivel volt bevonva. Forró olajban kell átmelegíteni, de az előírt 3 perc melegítési idő (gondolom már félkész és nem nyers) alatt gyorsan megkérgesedik a morzsa, és belül nem langyos, hanem jéghideg marad a hús. Túl forró az olaj?

Végül kettévágtam és újra beraktam sülni, ekkor jó lett, csak a morzsa lett kissé égett, így részben le kellett faragnom. :(


2010. jún. 15. 19:12
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Utolsónak: Köszönöm.
2010. jún. 15. 22:31
 12/19 anonim ***** válasza:
Még egy trükk: többször fordítsd meg sütés közben, én kétszer-háromszor is meg szoktam. És valóban, kicsit úsznia kell. Ne nagy edénybe rakd, én pl. egy kis fazékban sütöm, amibe egyszerre 4 db fér,mert így nem spriccel ki az olaj, amiből ezzel a módszerrel kevesebb is kell.
2010. jún. 15. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:

vagy annyi olajban sütöd, hogy ellepje és lefeded a sütési idő felében


vagy tepsi + sütőpapír és 160-180 °C légkeverés a sütőben

2010. jún. 15. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
En nem szoktam igy trukkozni az olajjal, siman nem melegitem fel annyira es tok szuper lesz. Mondjuk villanytuzhelyen kettesen. (persze azert nem annyi olajon kell sutni, mint pl a tukortojast, az ilyen vastag mirelit husiknal nekem ugy felig fedi el altalaban)
2010. jún. 16. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
nem olvastam el a hozzászólásokat, bocsi, de ez a tuti: felmelegíted az olajat, de nem füstölésig, csak annyira, hogy ha belerakod a nuggetset, süljön már kicsit. vedd le a gázt minimálisra és fedd le. nem 3 perc alatt lesz kész, hanem kb 5-10, de kívül ropog, brlül át fog sülni, és nem ég oda! hidd el:)
2010. jún. 16. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
Na lett-e nuggets-vacsora agglegény módra??? Esetleg átszaladok, kisütöm neked! :)
2010. jún. 17. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 A kérdező kommentje:
Ebéd... Este már van otthon családtag, csak nincs mindig ideje főzni, ezért van néha "agglegénykaja". Ha jól rémlik, említettem, hogy kettévágtam, és tovább sütöttem, vállalva, hogy kissé megég.
2010. jún. 17. 11:51
 18/19 anonim ***** válasza:

Én így szoktam sütni a panírozott dolgokat (akár friss, akár fagyasztott):

olajat öntök egy kis pohárba, és ecsettel bekenem a sütnivaló husi mindkét oldalát az olajjal. Azután sütőpapírra teszem és a sütőben sütöm meg tepsiben. Kicsit több idő kell neki, de így kb csak 1 deci olajat használsz, nem nagyon kell utána mosogatni-súrolni és még csak büdös sem lesz a lakásban.

2010. jún. 18. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
Én nem is szoktam olajban.. Rá a tálra, be a sütőbe, 10-15 perc alatt kész, nem is tocsog a zsírtól és finom :)
2010. okt. 6. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.