Hogyan lehet a legolcsóbban megúszni az egészséges táplálkozást?
Az elmúlt pár évben volt szerencsém eleget keresni ahhoz, hogy egészséges ételeket engedhessek meg magamnak. Minden nap ettem fehérjében dús ételeket, ha másképpen nem, akkor fehérje turmix, de inkább hús, tojás, néha túró formájában. Széngidrát oldalról meg inkább rizs és zab volt a menü, persze sok zöldséggel. Lehet, hogy én voltam ügyetlen, de ez napi átlag kb. 4 ezer forintból jön ki. (Biztos lehetne olcsóbban...) Most viszont lehet, hogy nem lesz erre lehetőségem.
Ha valakinek vannak praktikái arra, hogyan lehet odafigyelni a normális kajára, és mégsem rákölteni minden pénzt, az írhatna pár ötletet.
Nem kell annyira válogatni, én ennék borsót is, mást is, annyi (jó, azért utánanéznék jobban, ha vegán lennék, de arra nem hiszem, hogy nagy esély lenne), egyszerre sem kell enni őket, a test összerakja, amit kell. A legtöbb aminosavval nincs gond, a lizinre kell ügyelni inkább.
A tojással viszont semmi gond, remek, tápanyagdús komplett fehérje. Bőven be lehet belőle vinni a szükséges fehérjemennyiséget is, bár ez ízlés kérdése. De a zöldségek, olajos magvak is igencsak hozzátesznek a bevitelhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!