Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A málnaszörp sűrű lett, mint...

A málnaszörp sűrű lett, mint a híg lekvár, mintha némi pektint tettünk volna bele. Mi lehet az oka, és lehetne-e rajta javítani?

Figyelt kérdés

A magokból ázott volna ki pektin? Máskor nem szokott.


Úgy lett gyártva, hogy a málnát összetörtük, némi tartósítószer meg citromsav lett belekeverve (hogy szétmarja a darabokat), és másnap egy függönyből készült zacskóból csepegett a cukorra, amit aztán kevergetve feloldottunk.


2015. júl. 2. 09:38
 1/2 anonim ***** válasza:
Öntsél hozzá vizet.
2015. júl. 2. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem csak simán sűrű, hanem mintha pektin vagy zselatin lenne benne, öntéskor úgy néz ki, hogy apró, félig szilárd zselé(szerű)darabkákból áll. Olyasmi, mint mondjuk kocsonya villával összetörve, csak annál azért hígabb.
2015. júl. 2. 13:01

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!