Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Befőttes üvegnél a csavaros...

Befőttes üvegnél a csavaros kupak kilyukaszthatja a celofánt?

Figyelt kérdés

Most bepánikoltam. Életemben először próbálok befőzni, és elszúrom..


Mi a véleményetek? A helyzet valahogy így néz ki: Befőttesüveg, benne barack lekvár. Lekvárban kevés cukor. Felforraltuk, 2-3 percig főztük, utána kimosott üvegbe lassan beletettük. 2 celofánfóliát (hagyományos, cellulózos) tettünk rá, 2 befőttes gumival lekötöttünk. A 2 celofán között kevés nátrium-benzoát van. És az egész tetején a csavaros kupak.


A kupakról azt kell tudni, hogy nagyanyám már többször használta, ő pedig előszeretettel "feszíti fel" a kinyitáskor, vagyis a pontos zárás és légmentesség sajnos kissé megkérdőjelezhető. Ezen kívül nem tudom, hogy lehetséges-e az, hogy rácsavaráskor megsérült a celofán és emiatt is "ereszt" az egész, és szép lassan erjed, romlik?!


Az egész befőzést amúgy recept szerint próbáltam csinálni, de nem vettem észre, hogy ott nem írják a kupakot. Akkor most mi legyen? Ez végzetes hibának számít, hogy én raktam rá?


Szedjem le a kupakot? És ha éppen ezzel sértem meg a celofánt? Akkor rakjak rá új celofánt, forraljam fel az egészet újra, mindezt úgy, hogy a családban senki se vegye észre? Vagy akkor most mi legyen? Figyeljek rá minden nap, hogy hátha valamelyik tönkre akar menni? Vagy jó lesz ez így is? Vagy most akkor mi legyen??


SOS, kérnék valami tapasztalt segítséget!



2014. aug. 5. 10:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Én csak celofánt szoktam rátenni, az bőven elég.

Látod, hogy meg van sérülve a celofán??

2014. aug. 5. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
mi is tobbszor hasznaljuk fel es vakumozzuk es egy se romlott meg
2014. aug. 5. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha csak az esetleg sérült tető lenne rajta, lehetne gond.

de, ha dupla celofán is van rajta dupla gumival, akkor semmi baj nem lehet.

nem is értem ezt a túlbiztosítást :)

A celofános befőttek, lekvárok hamarabb száradnak be, a lekvároknak kifejezetten jót tesz egy kis természetes sűrűségváltozás.

Csavaros üvegben ugyanolyan híg/sűrű marad a lekvár, mint amilyenre főzted.

2014. aug. 5. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!