Zöldséglevest finomra?
Nem kell bele leveskocka, csak sok zöldség. Lehetőség szerint olívaolaj és vaj keverékén dinszteld meg a hagymát, adhatsz hozzá fokhagmyát vagy újhagymát is. Ha már üveges, erre add a vékonyra karikázott répát, fehérrépát, tetszés szerint kockázott cukkinit, apróbb karfiol-vagy brokkolirózsákat, egy darabka karalábét vagy zellert (egyben, ezt kiveszed a leves végén). De tehetsz bele apróra vágott friss gombát is akár. Sózd, adj hozzá ízlés szerint zöldfűszereket - oregánó, bazsalikom vagy kakukkfű, rozmaring, majoranna, esetleg zsálya, szinte minden passzol hozzá. Friss a legjobb. Ezekkel együtt forgasd át őket, majd öntsd fel vízzel és kb. 20 perc alatt főzd puhára (fontos, hogy ne főzd túl, mert akkor jelentősen csökken a vitamintartalma - ezért érdemes inkább apróra vágni, és kevesebb ideig főzni).
Ízlés szerint önthetsz hozzá egy kis habtejszínt, hogy sűrűbb vagy krémesebb legyen, savanyíthatod tejföllel vagy kefírrel is, ha úgy ízlik jobban. Tálaláskor szórd meg egy kis frissen vágott petrezselyemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!