Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Zöldséglevest finomra?

Zöldséglevest finomra?

Figyelt kérdés
Halihó! Kollégista vagyok és szeretnék egy olcsó és nagyon finom zöldséglevest készíteni, de nem szeretnék sem vegetát sem leveskockát használni. Van valami tuti tippetek egy kiadós és zamatos zöldséglevesre? Előre is köszi
2015. máj. 15. 21:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Azok teljesen feleslegesek bele. Vegyes zöldség (a borsó és a karfiol ízét nagyon alapvetőnek tartom benne, a vöröshagyma is alap nálam, de ez egyéni ízlés kérdése), zsiradék, só, esetleg pár egyéb fűszer (bors, kurkuma, ezeket szoktam leggyakrabban)... Nekem ízleni szokott :)
2015. máj. 15. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
54%
Zsíron megpárolod a zöldséget, akár mexikói vegyest is. Pici vizet öntesz rá, amíg megpuhul a zöldség. Sőt teszel rá, egy kiskanálnyi cukrot, tárkonyt, bazsalikomot, kakukkfüvet, rozmaringot ( amelyiket éppen akarod) és petrezselyemzöldjét. Ha puha a zöldség, egy kanál lisztet szórsz rá, átpirítod és felöntöd a szükséges mennyiségű vízzel. Ha felforrt, belefőzöl tésztát, és ha szereted teszel bele főzőtejszínt.(vagy házi tejfölt) Ez nem áll össze a tetején, mint a bolti tejföl és nem is kell játszadozni a hőkiegyenlítéssel. Ha sok, akkor adagokban le is fagyaszthatod egy dobozban.
2015. máj. 15. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
54%
Ami fontos, hogy elöször zsiradékon párold/pirítsd a zöldségeket (de ne égesd oda), és utána ne túl sok vizet adj hozzá, he legyen vízízü, sóval meg amit szeretsz füszereket, azokkal ízesítsd.
2015. máj. 16. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem kell bele leveskocka, csak sok zöldség. Lehetőség szerint olívaolaj és vaj keverékén dinszteld meg a hagymát, adhatsz hozzá fokhagmyát vagy újhagymát is. Ha már üveges, erre add a vékonyra karikázott répát, fehérrépát, tetszés szerint kockázott cukkinit, apróbb karfiol-vagy brokkolirózsákat, egy darabka karalábét vagy zellert (egyben, ezt kiveszed a leves végén). De tehetsz bele apróra vágott friss gombát is akár. Sózd, adj hozzá ízlés szerint zöldfűszereket - oregánó, bazsalikom vagy kakukkfű, rozmaring, majoranna, esetleg zsálya, szinte minden passzol hozzá. Friss a legjobb. Ezekkel együtt forgasd át őket, majd öntsd fel vízzel és kb. 20 perc alatt főzd puhára (fontos, hogy ne főzd túl, mert akkor jelentősen csökken a vitamintartalma - ezért érdemes inkább apróra vágni, és kevesebb ideig főzni).

Ízlés szerint önthetsz hozzá egy kis habtejszínt, hogy sűrűbb vagy krémesebb legyen, savanyíthatod tejföllel vagy kefírrel is, ha úgy ízlik jobban. Tálaláskor szórd meg egy kis frissen vágott petrezselyemmel.

2015. máj. 16. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja mégvalami - borsozni a legvégén, frissen őrölt borssal.
2015. máj. 16. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!