Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudom extra finomra...

Hogyan tudom extra finomra készíteni a burgonyalevest?

Figyelt kérdés
A szerelmem említette,hogy nagyon szereti a burgonyalevest.Bár tudok főzni,de ilyen levest még soha nem készítettem. Gondolom úgy kell,mint a többit,de én valahogyan különlegesebbre szeretném készíteni. Meg szeretném lepni! :)Tudtok valami jó praktikát?
2009. aug. 21. 17:38
 1/10 anonim válasza:
0%
Betonkeverőben! Egy kis cement is jó bele!
2009. aug. 21. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi!! Igazán kedves vagy!! Te biztos így szereted. Jó étvágyat,csak nehogy székrekedésed legyen tőle.
2009. aug. 21. 17:47
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszoló "magasra" tette a lécet, de azért megpróbálom.

Két dologra figyelj: ne főzd túl a krumplit, mert iszapos lesz a leves és az nem egy szép látvány.

Fűszerezéshez a babérlevelet ne felejtsd ki és ha van lestyánod, akkor nagyon-nagyon jó lesz. Egy egész csöves paprikát is főzhetsz bele, amit tálaláskor kiveszel

2009. aug. 21. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem rántva szoktam főzni.Hagymát szírom ,ehpirítok,pirospaprikát rá.A kockára végott krumplit átpirítom rajta.Felöntöm vízzel,sózom,pici köménymag,bors,kakukkfű bele.Ha van zöldpaprika,paradicsom.Ha félig megfőtt a krumpli teszek bele karikára vágott kolbászt.A végén csipetkét vagy grízgaluskát főzök bele.A párom a tányérban tejfölt is tesz hozzá.
2009. aug. 21. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A tejszíntől nagyon krémes lesz. Imádom! :) Különlegessé egy kis kolbásszal, szalonnával és hagymával tudod tenni. Ha nem szereti benne, akkor nagyobb darabokban rakd ezeket bele, a hagymát pedig egészben, aztán a főzés végén vedd ki! :) Jó főzőcskézést!


17/L

2009. aug. 21. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 igabcsy ***** válasza:
100%

Burgonyalevest nagyon sokféle képpen lehet készíteni.

1. pörköltesen kezdeni, pirospaprikával, babérlevéllel, fokhagymával, tejfölösen.

2. az előzőhöz hasonlóan, de füstöltkolbásszal megbolondítva.

3. magyarosan, de nem pörköltes alappal, hanem a végén paprikás rántással

4. Lecsósan: apróra vágott vöröshagymával, zöldpaprikával, paradicsommal, petrezselyem zöldjével, fűszere: só, bors, vegeta, piros fúszerpaprika, zellerlevél. És nagyon finom bele egy kis csipetke.


Ezeket variálhatod is, pl. füstölt kolbásszal, kevés szalonnával vagy ha a szerelmed szereti, akkor csípősre is készítheted.


ja.... és majdnem elfelejtettem az igazi könnyű, nyári levest:

5. tárkonyos krumlileves


Ezek csak ízelítők abból a kínálatból amit én szoktam készíteni. Látod mindegyiknek más jellege, más ízhatása van.

De nekem az a véleményem, hogy ha a szerelmed azt mondta, hogy nagyon szereti, akkor szerintem Ő azt az ízt várná, amit megszokott.


Ha ismered az édesanyját, akkor jó ötletnek tartom, hogy "szövetkezz vele", és kérdezd meg tőle, Ő hogyan szokta készíteni.

Ha tényleg ugyanazt az ízt kapja amit megszokott, akkor a sikered tuti garantált!! :-)

2009. aug. 21. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A felkockázott burgonyát annyi sós vízben amennyi éppen ellepi, babérlevéllel megfőzöd. Ezután összeturmixolod, öntesz hozzá kb egy deci tejet és azzal is összfőzöd. Pirítasz szalonnát és tálaláskor a tányérra szedett leves tetejét azzal szórod meg.
2009. aug. 21. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!! Mindegyik recept szupi jól hangzik! :)
2009. aug. 21. 21:18
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy kicsit különleges, bár azokból az alapanyagokból készül, amiket előttem már írtak. Én nem rajongok a krumplilevesért, párom sem, de ezt valósággal felfaltuk :))


Tiroli burgonyakrémleves

Hozzávalók:

# kb. 50 dkg burgonya

# 25 dkg bacon

# 1 kis fej vöröshagyma

# kb. 2-2,5 dl tejszín

# kb. 2 l húsleves

# bors

# majoranna

# só

# pirított zsemlekocka (a kenyérkocka is jó)


Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk, és feltesszük pirulni (nem kell olaj alá, úgyis lesz saját zsiradéka). Közben a kis fej vöröshagymát apró kockára vágjuk, és ha lepirult a szalonna, hozzákeverjük. A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, így tesszük hozzá a hagymás szalonnához. Megfűszerezzük, kicsit hagyjuk érni az ízeket, és felengedjük a húslével, majd ha megfőtt a krumpli, belekeverjük a tejszínt, és készre főzzük.


Tálaláskor pirított zsemlekockát adunk hozzá (esetleg előtte egy kis fokhagymás olajban megforgathatjuk őket, akkor még finomabb).

2009. aug. 21. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Mmmmmm...jól hangzik! :) Köszi
2009. aug. 22. 09:40

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!