Hogyan tudom extra finomra készíteni a burgonyalevest?
Az első válaszoló "magasra" tette a lécet, de azért megpróbálom.
Két dologra figyelj: ne főzd túl a krumplit, mert iszapos lesz a leves és az nem egy szép látvány.
Fűszerezéshez a babérlevelet ne felejtsd ki és ha van lestyánod, akkor nagyon-nagyon jó lesz. Egy egész csöves paprikát is főzhetsz bele, amit tálaláskor kiveszel
A tejszíntől nagyon krémes lesz. Imádom! :) Különlegessé egy kis kolbásszal, szalonnával és hagymával tudod tenni. Ha nem szereti benne, akkor nagyobb darabokban rakd ezeket bele, a hagymát pedig egészben, aztán a főzés végén vedd ki! :) Jó főzőcskézést!
17/L
Burgonyalevest nagyon sokféle képpen lehet készíteni.
1. pörköltesen kezdeni, pirospaprikával, babérlevéllel, fokhagymával, tejfölösen.
2. az előzőhöz hasonlóan, de füstöltkolbásszal megbolondítva.
3. magyarosan, de nem pörköltes alappal, hanem a végén paprikás rántással
4. Lecsósan: apróra vágott vöröshagymával, zöldpaprikával, paradicsommal, petrezselyem zöldjével, fűszere: só, bors, vegeta, piros fúszerpaprika, zellerlevél. És nagyon finom bele egy kis csipetke.
Ezeket variálhatod is, pl. füstölt kolbásszal, kevés szalonnával vagy ha a szerelmed szereti, akkor csípősre is készítheted.
ja.... és majdnem elfelejtettem az igazi könnyű, nyári levest:
5. tárkonyos krumlileves
Ezek csak ízelítők abból a kínálatból amit én szoktam készíteni. Látod mindegyiknek más jellege, más ízhatása van.
De nekem az a véleményem, hogy ha a szerelmed azt mondta, hogy nagyon szereti, akkor szerintem Ő azt az ízt várná, amit megszokott.
Ha ismered az édesanyját, akkor jó ötletnek tartom, hogy "szövetkezz vele", és kérdezd meg tőle, Ő hogyan szokta készíteni.
Ha tényleg ugyanazt az ízt kapja amit megszokott, akkor a sikered tuti garantált!! :-)
Ez egy kicsit különleges, bár azokból az alapanyagokból készül, amiket előttem már írtak. Én nem rajongok a krumplilevesért, párom sem, de ezt valósággal felfaltuk :))
Tiroli burgonyakrémleves
Hozzávalók:
# kb. 50 dkg burgonya
# 25 dkg bacon
# 1 kis fej vöröshagyma
# kb. 2-2,5 dl tejszín
# kb. 2 l húsleves
# bors
# majoranna
# só
# pirított zsemlekocka (a kenyérkocka is jó)
Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk, és feltesszük pirulni (nem kell olaj alá, úgyis lesz saját zsiradéka). Közben a kis fej vöröshagymát apró kockára vágjuk, és ha lepirult a szalonna, hozzákeverjük. A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, így tesszük hozzá a hagymás szalonnához. Megfűszerezzük, kicsit hagyjuk érni az ízeket, és felengedjük a húslével, majd ha megfőtt a krumpli, belekeverjük a tejszínt, és készre főzzük.
Tálaláskor pirított zsemlekockát adunk hozzá (esetleg előtte egy kis fokhagymás olajban megforgathatjuk őket, akkor még finomabb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!