Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell a torta oldalára...

Hogy kell a torta oldalára szépen feltenni a dióreszeléket, mandulát, csokireszeléket, stb-t?

Figyelt kérdés
Van itt egy cukrász esetleg? Hogy csinálják ezt szakszerűen, hogy szép egyenletes legyen, és ne potyogjon le a fele?
2010. febr. 23. 19:23
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem vagyok cukrász, de ha elég krémet kensz az oldalára, és úgy szórod oda, akkor jól odaragad, persze akkor is potyog le szórás közben, mondjuk ennyit gondolom te is tudsz :)

Ha van vmi spéci trükk, engem is érdekelne.

2010. febr. 23. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
előző vagyok. Lehet h ráfujják egy géppel :D
2010. febr. 23. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Én is csináltam már ilyet úgy, ahogyan te is leírtad (előttem válaszoló). Nem lett a legszebb, de finom volt, elfogyott :)

Viszont ha van rá valami jó kis spéci trükk...igen, az engem is érdekel!

2010. febr. 23. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Döntsd meg a tálat,amin a torta van,és így rátudod szórni az oldalára csokit stb.Közben forgasd meg a tálat,amíg körbe nem érsz.
2010. febr. 23. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

sziasztok! egyszer már írtam valakinek, hogy én , hogy csinálnám. na úgy, hogy először a torta oldalát kenném be krémmel. alja,teteje csupasz. két kezem közé fognám óvatosan és, mint egy kereket, finoman beleforgatnám a darált cuccba.utána a tálra és jöhet a teteje krémezése, díszítése.csak egy tipp.

üdv.

2010. febr. 24. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 bary79 ***** válasza:
66%

Ez baromság, azonnal szétesne a torta.

A tál, amire ráteszed és a torta közé vágnod kell 4 db kb 10cm széles sütőpapír csíkot. A tál (esetleg tortapapír) szélét körberakod a csíkokkal, úgy, hogy félig belógjon a torta alá, a kilógó fele takarja a tálat körbe. Eztán teszed rá az első tortalapot, és ezen építed meg a tortádat.


[link]


Az oldalát bekened krémmel, ebbe fog beleragadni a díszítés (csoki, mandula, grillázs, tört keksz, stb.), azt pedig habkártyával picit felszedsz egy tányérról, és a torta oldalára fordítod gyors mozdulattal. Veszteség így is lesz, az mindig van, de nem baj, a nagyját újra lehet használni a sütőpapírról felszedve. Így szépen körbemész a tortán, és amikor elkészült, óvatosan kihúzod a sütőpapír csíkokat a torta alól, óvatosan, hogy ne szóródjon el, ami rajta van, és esetleg a krémtől megázott papír be ne szakadjon alá. Ezzel módszerrel szép lesz, nem lesz tiszta trutyi a tál vagy a díszpapír.

2011. aug. 13. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Te nagyokos! nem vetted észre, hogy másfél évvel ezelőtti kérdésre válaszolsz???

azóta talán már sikerült megoldania a kérdezőnek.

láss, láss, ne csak nézzz...:))

2011. aug. 14. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:
82%

Te nagyokos utolsó válaszoló, én meg 6 évvel ezelőtti hozzászólásodra reagálok. Örülök, hogy az előtted szóló "nagyokos" leírta, mert nekem segítség volt. :P

Köszönöm is neki!

2017. júl. 7. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Én meg 10 évvel később is hülyének nézlek kedves 2011.aug. 14. 07:47
2021. máj. 10. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
Én meg 13 évvel később olvasom, és pont kapóra jön! :)))
2023. jan. 27. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!