Keményre sikerült a resztelt máj. Mit csináljak vele hogy ehetö legyen?
Amikor én így jártam májpástétom lett belőle.
Kevés szalonnakockát saját zsírjában üvegesre pirítottam. A szalonnakockákat a resztelt májat a szaftjával együtt és a kisült zsírt rudmixerrel pürésítettem, majd fűszereztem. A maradék resztelt májjal is ezt szoktam csinálni.
Szerintem jól illik bele a mustár, párolt körte/alma
Szerintem is májpástétomnak tökéletes. Ledarálni, még 1-2 főtt tojást utána tolni, fűszerezni még amennyire szükséges ízlés szerint, egy kis mustár, egy kis tejföl a lazításhoz, és máris fogyasztható.
Akár friss kenyérrel, akár pirítósra kenve. Kis dobozkában fagyasztható is, néha jól jön. Persze kiolvasztva :)
Én akkor szoktam így járni, ha túl sokáig sütöm. A májnak elég néhány perc.
Van egy nagyméretű pépesítőm (jégdaráló) abban májkrémet szoktam belőle csinálni főtt tojás és kockasajt, mustár, majonéz hozzáadásával...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!