Teljes kiőrlésű lisztből sütöttem kenyeret. Mit ronthattam el?
Először sütöttem ilyen kenyeret, a héja csodás lett, ropogós, és az egész kenyér finom, csak az állaga furcsa, belül kissé nyirkos maradt, mintha nem sült volna meg rendesen. Az igazság az, hogy fehér kenyeres receptet használtam, mit kellett volna másképp csinálnom, valaki tudna segíteni? Íze miatt maradnék ennél a receptnél, mit variáljak?
A recept: 50 dkg liszt, 3 dl langyos víz, 1,5 dl vízben egy kávéskanál cukorral felfuttatott élesztő, dagasztom, majd kelesztem másfél órát. Jénaiban sütöttem 35 percet 220 fokon lefedve, majd fedő nélkül még 15 percet.
De még mindig közelebb áll az igazsághoz az ötös, mert a teljes kiőrlésű lisztben nagyon kevés zsír van... Tele van olajjal? Az a pár százalék? :D Tuti nem az az incipinci zsiradék okozza a leírt jelenséget, arra az nem képes. Vannak kenyerek, amikben sokkal több a zsiradék, mégsem okoz semmi gondot.
Azt nem tudom, hogyan kell teljes kiőrlésű kenyeret sütni, nekem sosem ízlett, ha 25%-nál több olyan liszt volt benne, de már a fehérekre sem emlékszem, a mai kenyereim olajos magokból vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!