Teljes kiőrlésű lisztből sütöttem kenyeret. Mit ronthattam el?
Először sütöttem ilyen kenyeret, a héja csodás lett, ropogós, és az egész kenyér finom, csak az állaga furcsa, belül kissé nyirkos maradt, mintha nem sült volna meg rendesen. Az igazság az, hogy fehér kenyeres receptet használtam, mit kellett volna másképp csinálnom, valaki tudna segíteni? Íze miatt maradnék ennél a receptnél, mit variáljak?
A recept: 50 dkg liszt, 3 dl langyos víz, 1,5 dl vízben egy kávéskanál cukorral felfuttatott élesztő, dagasztom, majd kelesztem másfél órát. Jénaiban sütöttem 35 percet 220 fokon lefedve, majd fedő nélkül még 15 percet.
Semmit, ennek ilyennek kell lennie.
A teljeskiörlésü liszt tele van olajjal. A magvaknak a héjában , csírájában nagy mennyiségü olaj van. Pont ezért is drágább az ilyen liszt, mert gyorsabban romlik.
Ha nem akarod ennyire olajosra, akkor keverd a lisztet, fehér liszttel.
A teljeskiőrlésű lisztben NINCS semennyi olaj. A kenyérgabona nem olajos mag.
Azért teljes kiőrlésű, mert a gabona héját nem hántolják le, hanem együtt őrlik a maggal. A korpa viszont nem veszi fel a vizet, úgy mint a liszt.
ma 15:22
Az edényben keletkező gőz húzza fel a tésztát, tehát igenis le kell takarni. Ha nem értesz hozzá, legalább ne írj butaságot.
Nincs semmi baj a kenyereddel, egyszerűen a tisztán teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér ilyen.
5-s amiröl nincsen fogalmad ahhoz ne szolj hozzá.
Minden magnak van olaj tartalma, mind a csírának mint a héjnak, csak a belsö fehérrésznek nincsen. Mindegy melyik magrol beszélünk mindegyiknek van olaj tartalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!