Ma megpróbáltam a "pasirózást" (tojásfőzés héj nélkül, ecetes vízben). Nem igen sikerült, mert kicsit szétfolyt a fehérje és az edény aljára ragadt. Mit ronthattam el?
Pedig itt olyan szép és egyszerű:
Egyrészt ne forrjon a víz, csak eppen hogy gyöngyözzön.
Másrészt csak az egész friss tojásnak nem folyik szét a fehérje.
Harmadszor sokat segít, ha mielött beleteszed a tojást, megkevered a vizet, hogy örvényszerüen mozogjon.
NEgyedszer ne magasról engedd bele a tojást, hanem egész közelröl.
Ötödször picit majdnem mindig letapad, de utána felválik az edény aljáról.
Forró vizbe határozottan kell beleütni. De forró legyen ne bugyogjon a víz. és kis lángon kell főzni.
Megpróbálhatod azt is ,hogy egy merő kanálba ütöd bele ,és szép ovatosan engeded a vízbe. a merőkanálban tudod terelgetni a fehérjét,szépen tudod benne formázni.
Ecet pedig azért kell vízbe ,hogy ne ragadjon le. Ha azt szeretnéd ,hogy az ecet íze megmaradojon akkor kb 2evő kanál kell bele. A vízet nem szabad sózni mert attól szálasodhat a fehérje.
Pár dolgot helyretennék:
Posírozás = közvetlen forráspont alatti folyadékban főzés; félig/rövid ideig való főzés
Ez a módszer különösen a gyenge húsok vagy halak elkészitéséhez ajánlott, mert ezzel az elkészítéssel a hús (hal) még ízletsebb, azonkívül még zsírszegény is.
A posírozott (főtt) és a buggyantott (gyöngyöző ecetes vízbe ütött tojás) között ez a különbség.
Szinte biztos (mint ahogy előttem is utaltak rá), hogy nem friss tojásból (kissé zselés állagú a fehérje)csináltad a buggyantott tojást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!