Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ma megpróbáltam a "pasirózást"...

Ma megpróbáltam a "pasirózást" (tojásfőzés héj nélkül, ecetes vízben). Nem igen sikerült, mert kicsit szétfolyt a fehérje és az edény aljára ragadt. Mit ronthattam el?

Figyelt kérdés
2014. márc. 20. 18:55
 1/9 A kérdező kommentje:

Pedig itt olyan szép és egyszerű:

http://www.youtube.com/watch?v=TVLti6-5G9s

2014. márc. 20. 18:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én buggyantott tojásnak ismerem. Lehet, hogy nem volt elég forró a víz.
2014. márc. 20. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Posírozott, nem pasírozott. Forró vízbe kell határozottan beleütni, nem csorgatni.
2014. márc. 20. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Forrásban lévő vízbe is lehet önteni? Vagy szigorúan 75-80 °C?
2014. márc. 20. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt ne forrjon a víz, csak eppen hogy gyöngyözzön.

Másrészt csak az egész friss tojásnak nem folyik szét a fehérje.

Harmadszor sokat segít, ha mielött beleteszed a tojást, megkevered a vizet, hogy örvényszerüen mozogjon.

NEgyedszer ne magasról engedd bele a tojást, hanem egész közelröl.

Ötödször picit majdnem mindig letapad, de utána felválik az edény aljáról.

2014. márc. 20. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt beleteszed a tojást meg kell keverni keverni a vizet, hogy forogjon szépen és akkor a fehérje hozzátapad nem úszik szét.
2014. márc. 20. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Forró vizbe határozottan kell beleütni. De forró legyen ne bugyogjon a víz. és kis lángon kell főzni.

Megpróbálhatod azt is ,hogy egy merő kanálba ütöd bele ,és szép ovatosan engeded a vízbe. a merőkanálban tudod terelgetni a fehérjét,szépen tudod benne formázni.

Ecet pedig azért kell vízbe ,hogy ne ragadjon le. Ha azt szeretnéd ,hogy az ecet íze megmaradojon akkor kb 2evő kanál kell bele. A vízet nem szabad sózni mert attól szálasodhat a fehérje.

2014. márc. 20. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
2014. márc. 20. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 SzarvasLászló ***** válasza:
100%

Pár dolgot helyretennék:


Posírozás = közvetlen forráspont alatti folyadékban főzés; félig/rövid ideig való főzés

Ez a módszer különösen a gyenge húsok vagy halak elkészitéséhez ajánlott, mert ezzel az elkészítéssel a hús (hal) még ízletsebb, azonkívül még zsírszegény is.


A posírozott (főtt) és a buggyantott (gyöngyöző ecetes vízbe ütött tojás) között ez a különbség.


Szinte biztos (mint ahogy előttem is utaltak rá), hogy nem friss tojásból (kissé zselés állagú a fehérje)csináltad a buggyantott tojást.

2014. márc. 21. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!