Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy nem ég le a tej? Bármit...

Hogy nem ég le a tej? Bármit csinálok: tejbegríz, rizs, puding, mindet lekapja, pedig külön lábasom van csak a tejes ételek főzéséhez.

Figyelt kérdés
2010. febr. 16. 09:24
1 2 3
 11/23 Harmoka ***** válasza:
69%
Én vastag aljú edényt szoktam kiöblíteni hideg vízzel, és így nem ég le a tej.
2010. febr. 16. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 anonim válasza:
79%
A nagymamámtól én azt tanultam, h abban a lábasban csakis tejet melegítsünk, forraljunk. Ill. nagyon tisztára mosni... igen jó előtte bevizezni. Thát: új lábas!:)
2010. febr. 16. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 anonim ***** válasza:
87%

Teszel "vasat" a lábas alá?

Mindenképpen tegyél! Lág-elosztót, de anyukám szokott szerezni MÉH-telepről vagy ismerőstől pár mm vastag kerek vaslapot - ez sokkal jobb, mint a bolti vékony lemez láng-elosztó.(gáztűzhelynél kell ez csak)


Ha már egyszer leégett abban a lábasban, valószínűleg máskor is le fog.

Vegyél, ahogy mondják, új lábast, de vastag feneke legyen!

Minél jobb minőségű, és akkor sokáig jó lesz.

Öblítsd ki vízzel a tej előtt! Ki is kenheted egy kis vajjal.


Én össze-vissza forralom, mindenféle leveses meg pörköltfőző fazekakban, mégsem ég le: vason!


Ha semmi sem válik be: lehet kapni kimondottan tejforraló dupla falú edényt, a két fal közé vizet kell tölteni( csak ne felejtsd el!)

Ez még sípol is, amikor felforr a tej.

[link]

[link]

[link]

2010. febr. 16. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:
Nekem a legszarabb legvékonyabb edényben sem szokott leégni egyik sem, csak vízzel öblítem ki mielőtt elkezdem.
2010. febr. 16. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 anonim ***** válasza:
57%
szoktad kavarni? :P
2010. febr. 16. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 anonim ***** válasza:
Vegyél egy teflon lábost, vagy drágább de nagyon hosszú életű, jó az AMC,berghoff, ilyesmi tipusú edény. Ezekben hamarabb meg is fő.
2010. febr. 16. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 anonim ***** válasza:
Vagy csináld úgy, ahogy az egyik válaszoló írta, hogy egy másik lábosban vizet forralsz, és a gőz felett csinálod a tejes cuccot, vagy lehet kapni tejforraló edényeket is, dupla falút, oda vizet kell tölteni, abban tuti nem ég le.
2010. febr. 16. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 anonim ***** válasza:
Vajjal kenem be a lábos alját.
2010. febr. 16. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 anonim ***** válasza:
Én egy ötezer éves lábast használok,mégcsak be sem vizezem ..kavargatni kell és akkor nem ég le
2010. febr. 16. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 anonim ***** válasza:
Az én kicsi lányom /18éves / nem alkalmas tejmelegítésre például,bármit csinál mindig leég,a mama adott neki "tejleégés"biztos edényt...3napot ázott! :):):)
2010. febr. 19. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!