Cseresznyepálinka főzéséhez ki kell magozni a cseresznyeszemeket?
Figyelt kérdés
2011. jún. 22. 21:06
1/5 anonim válasza:
nem kell feltétlenül, ha ledarálód akkor igen, ha nem akkor leülepszik az aljára, és aztán nem megy tovább, mert ha pl. ledatálva csinálod, akkor egy kis kesernyés utóízű lesz a magtól.
3/5 anonim válasza:
A magja azért keserű mert kismennyiségű ciánvegyületet tartalmaz, egészségesebb kimagozni.
4/5 doboszoli válasza:
Azt, hogy ki "kell"-e nem tudom. Én soha nem magoztam ki.
Fúrógépbe (brutális orosz technika) fogott alkalmas keverőszárral megtörtem, majd pektinbontó enzimet hozzáadva hagy forrjon.
Az igazi , jó technológiával erjesztett és főzött cseresznyepálinka, aranyat ér.
Ja! A mag leül az aljára, főzéskor az erjesztőkádban marad.
Ne kerüljön a főzőüstbe, mert leég! Ez igaz a többi csonthéjasra is.
5/5 anonim válasza:
Teljes leírás cseresznyepálinka elkészítéséről:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!