Miért pattog elviselhetetlenül az olaj?
Figyelt kérdés
....tükörtojás sütése közben.
Lehet, hogy túl nagy lángon sütöm? Vagy túl hamar teszem rá a tojást? Múltkor majdnem az arcomra fröccsent az olaj.
2015. febr. 13. 07:21
1/6 anonim válasza:
a tojás mindig pattog, szerintem a benne lévő víztől... alacsonyabb lángon talán nem annyira :)
2/6 anonim válasza:
Takarék lángon süsd, én szoktam rátenni egy fedőt.
3/6 anonim válasza:
Lehet kapni fröccsenés gátlót. Ez egy kerek, hálószerű valami, amit rá lehet tenni az edényre, így nem kell félni, hogy megéget az olaj.
4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat...megpróbálom egyelőre alacsony lángon!
2015. febr. 13. 09:13
5/6 anonim válasza:
Szia, azért pattog az olaj, mert több, mint 100°C-os, és amikor víz kerül bele az ételből, az azonnal felforr, a gőze kitágul, és szétfröcsköli az olajat.
Süsd alacsonyabb hőfokon. Én valamikor le is emelem a gázról, és úgy locsolgatom a forró olajjal a tetejét. Utálom, ha barnára sül a tükörtojásnak az alja, szerintem ehetetlen úgy.
6/6 anonim válasza:
Húzd le a gázról, amikor beleteszed a tojást, így talán nem süt annyira, aztán próbáld alacsonyabb lángon, így legalább nem ég meg az alja, és van ideje átsülni az egésznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!