Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ki miben tárolja a még használ...

Ki miben tárolja a még használható étolajat?

Figyelt kérdés
Mivel egyedül lakom és ritkán sütök csak krumplit (ami ugye nem koszolja össze az olajat) nem akarok pocsékolni. Eddig még nem találtam arra alkalmas edényt vagy akármit ami erre alkalmas lenne. Ki mit használ? Illetve a használt olajat panelban miben tároljátok, míg le nem adjátok?

2014. szept. 9. 16:43
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Olajos flakonban.
2014. szept. 9. 16:50
 2/10 A kérdező kommentje:
Próbáltam, de macerás mert a tölcsért nagyon nehéz elmosni ezután.
2014. szept. 9. 16:56
 3/10 anonim ***** válasza:
2 db tölcsér kb. 150 ft:D nekem van direkt olajos dolgokhoz tölcsérem.
2014. szept. 9. 16:57
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
csavaros tetejű befőttes üvegben, és max. háromszor használom, mindig leszűröm sütés után.
2014. szept. 9. 16:57
 5/10 A kérdező kommentje:
Talán ez a befőttesüveg lehet a legjobb. Ebbe belefér a szűrő is és könnyen bele lehet önteni! Köszönöm!
2014. szept. 9. 17:00
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Amit még felhasználok, az egy lábosban van, leszűröm és vissza a másik lábosba, amiben mindig sütök, fedővel letakarom és a szekrényben van újra használásig, amit leadok, azt egy befőttes üvegbe teszem.
2014. szept. 9. 17:03
 7/10 anonim ***** válasza:
Míg olajat használtam,sohasem sütöttem újra benne semmit.lehet hogy a pénztárcának hasznos,de a szervezetnek semmiképp.ez nem okoskodás,hanem jótanács.amióta zsírral vagy vajjal sütök,sokkal másabb még a közérzetem is.sokkal egészségesebb,mint a növényi olaj,mert hamarabb képes felbontani a szervezet.fáradt olajjal nem sokáig ketyeg egy motor sem.. de ez csak az én szerény vééleményem(meg sajnálatos tapasztalatom)
2014. szept. 12. 01:33
 8/10 anonim ***** válasza:
Én leszűröm konyhai papírtörlőn keresztül, és a hűtőben tartom egy műanyag dobozban.
2014. szept. 14. 09:25
 9/10 A kérdező kommentje:
17:03 -as: Elhiszem, hogy sokkal egészségesebb a zsír, de számomra sokkal macerásabb. Mint írtam, ritkán sütök egy személyre krumplit. Nem az egész családnak 5 kilóból, csak 2-3 szemet. Nem hinném, hogy ez sokat szennyezne az olajon. Rántott dolgok után természetesen nem használom újra.
2014. szept. 14. 21:34
 10/10 anonim ***** válasza:

"...ami ugye nem koszolja össze az olajat..."

Én bármilyen ételt sütök olajban, az nem KOSZOLJA össze4

.

Nem a "kosztól" egészségtelen a sütőolaj sokszori felhasználása, hanem a hőtől lesz benne káros változás!

2014. szept. 20. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!