Étolajat mivel lehet helyettesíteni? Allergia.
Nagyon gyakran használok étolajat, de nemrég kiderült hogy allergiás vagyok, voltak tünetek stb...
A zsíron kívül mit lehet felhasználni?
Csak a napraforgóolajra? Ha igen, akkor olivaolaj, tökmagolaj, kukoricaolaj stb.
Mindenféle zsír, nem csak a disznóé. Vaj, margarin.
Köszönöm!
És ha mondjuk szalma krumplit akarok kisütni akkor is vajat használhatok?
Ezek az olíva, tökmag és egyebek nagyon drágák nem?
Olívaolajból van olyan ami salátákhoz való és van olyan amit lehet sütéshez is használni.
A tökmagolaj is inkább salátákhoz való.
Akkor ott a zsír, a mogyoróolaj, a kukoricaolaj, repceolaj, pálmazsír, pálmaolaj, vaj, margarin.
Vajat vagy margarint.
És más növényekből sajtolt étolajat, nagyon sokféle van. Konkrétan mire vagy allergiás?
Én kaptam a dokitól egy listát, hogy miben van az allergén anyag, te nem kaptál?
Vajban nagyon oda kell figyelni, mert hamar leég és nem is olyan jó benne az étel.
A zsír sokkal egészségesebb,mint az olaj, és mindent elkészíthetsz benne. Nem igaz, hogy növeli a koleszterinszintet. Legfeljebb akkor, ha úszik az étel zsírban. Erre már rájöttek a "tudósok" is.
Margarint ne használj, mert az is olajból készül.
KÓKUSZOLAJ (vagy zsír, ki hogy nevezi). Nekem nincs problémám az olajjal, de egyre kevesebbet használok belőle. Saját kisütésű zsír és kóluszolaj szerepel többnyire a receptjeimben.
A neten sok cikk van róla, keress rá, egyet linkelek is neked: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!