Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Étolajat mivel lehet helyettes...

Étolajat mivel lehet helyettesíteni? Allergia.

Figyelt kérdés

Nagyon gyakran használok étolajat, de nemrég kiderült hogy allergiás vagyok, voltak tünetek stb...

A zsíron kívül mit lehet felhasználni?


2012. okt. 10. 20:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Csak a napraforgóolajra? Ha igen, akkor olivaolaj, tökmagolaj, kukoricaolaj stb.

Mindenféle zsír, nem csak a disznóé. Vaj, margarin.

2012. okt. 10. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
A párolást kifelejtettem.
2012. okt. 10. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

És ha mondjuk szalma krumplit akarok kisütni akkor is vajat használhatok?

Ezek az olíva, tökmag és egyebek nagyon drágák nem?

2012. okt. 10. 21:10
 4/14 anonim ***** válasza:

Olívaolajból van olyan ami salátákhoz való és van olyan amit lehet sütéshez is használni.

A tökmagolaj is inkább salátákhoz való.


Akkor ott a zsír, a mogyoróolaj, a kukoricaolaj, repceolaj, pálmazsír, pálmaolaj, vaj, margarin.

2012. okt. 10. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:

Vajat vagy margarint.

És más növényekből sajtolt étolajat, nagyon sokféle van. Konkrétan mire vagy allergiás?

Én kaptam a dokitól egy listát, hogy miben van az allergén anyag, te nem kaptál?

2012. okt. 10. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
Szerintem sültkrumplihoz a libazsírt próbáld, abban nincs koleszterin, és nagyon finom aromája van.
2012. okt. 10. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló vagyok: nekem egészségügyi okokból kellett áttérnem az olívaolajra, hát, valóban drágább. Próbálom azzal kompenzálni, hogy olyan edényt használok, amibe csak minimális olaj kell. Így néha belefér egy kis sült krumpli, vagy rántott dolgok. Kivéve rántott hús, ahhoz zsírt használok. A krumplit is lehet zsírban sütni, nagymamám mindig úgy csinálta. A vajat nem ajánlanám hozzá, abból nagyon sok kéne. Ellenben zöldségekhez tökéletes.
2012. okt. 10. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
Jah, és nem csak sok kéne a vajból, hanem annyi ideig, olyan hőfokon, hogy a krumpli megsüljön benne, hát... Nem sok köszönet lenne benne :D A vaj nem igazán díjazná.
2012. okt. 10. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:

Vajban nagyon oda kell figyelni, mert hamar leég és nem is olyan jó benne az étel.

A zsír sokkal egészségesebb,mint az olaj, és mindent elkészíthetsz benne. Nem igaz, hogy növeli a koleszterinszintet. Legfeljebb akkor, ha úszik az étel zsírban. Erre már rájöttek a "tudósok" is.

Margarint ne használj, mert az is olajból készül.

2012. okt. 10. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim válasza:

KÓKUSZOLAJ (vagy zsír, ki hogy nevezi). Nekem nincs problémám az olajjal, de egyre kevesebbet használok belőle. Saját kisütésű zsír és kóluszolaj szerepel többnyire a receptjeimben.

A neten sok cikk van róla, keress rá, egyet linkelek is neked: [link]

2012. okt. 11. 07:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!