Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Étolajat mivel lehet helyettes...

Étolajat mivel lehet helyettesíteni? Allergia.

Figyelt kérdés

Nagyon gyakran használok étolajat, de nemrég kiderült hogy allergiás vagyok, voltak tünetek stb...

A zsíron kívül mit lehet felhasználni?

2012. okt. 10. 20:52
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Még nem tudom pontosan mire vagyok allergiás, mert még folyamatban van a vizsgálat. De már tuti hogy az olajban van valami...

2012. okt. 11. 09:49
 12/14 anonim ***** válasza:
A sertés-zsírnak most nagyon felment az ára (legalábbis nálunk már közel 1000 Ft/kg). Ezért sokan átálltunk arra, hogy liba (esetleg kacsa) hájat veszünk, kisütjük zsírnak, és van még fincsi töpörtő is. Ezt 6-700 Ft/kg-ért lehet venni. Ahány kg-ot veszel, kb. annyi liter zsírod lesz belőle, és sokkal finomabb, mint a bolti disznó zsír.
2012. okt. 11. 10:38
 13/14 anonim ***** válasza:

Repceolajat is lehet kapni szinte mindenhol, ahol étolaj van.

de várd ki inkább a vizsgálat végeredményét, mert lehet, hogy nem maga a növény a ludas, hanem valami összetevő, amit gyártáskor használnak.

addig zsírt használj. a vaj nagyon gyorsan megég, abban sültkrumplit sütni nem lehet. esetleg egy petrezselymeskrumpli alá mehet zsiradéknak, vagy krumplipürébe.

sokan sütik sültkrumlit sütőpapíron tepsiben,zsiradék nélkül, esetleg próbáld ki azt.

a zsíron, vajon kívül minden valami növényi olaj, tehát előbb ki kell várni az allergológiai eredményt.

2012. okt. 11. 12:30
 14/14 anonim ***** válasza:
Van a Tefalnak egy olyan "olajsűtője", ami egy kanál olajjal süti meg az 1 kg krumplit. Én ilyet használok olivaolajjal. Én még 25 ezer Ft-ért vettem, sajnos most mindenhol 40 ezerért látom, de nekem nagyon megérte. Ha belegondolok pár év alatt behozza az árát, mert az olaj is drága, az étel pedig jóval egészségesebb így.
2012. nov. 5. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!