Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bevált trükk a konyhában, meg...

Bevált trükk a konyhában, meg osztod velünk?

Figyelt kérdés
Pl: Kávé darálóval porcukrot készíthetsz.
2010. febr. 11. 13:08
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy bevált módszerem a rántott hússal régeben úgy jártam,hogy sütés után a panír mindíg elvált a hústól,felpúposodott.De ez már a múlté.A felvert tojásba mindig teszek 1-2 kanál tejfölt,ettől nagyon finom ropogós lesz a bunda és nem válik el a hústól.

A másik,sosem szenvedek a rántott sajt dupla panírozásával,hanem egyszerűen lereszelek 50 dkg sajtot,beleütök 1 tojást.A masszából sajtgolyókat formálok és bő olajban megsütöm.1000%,hogy nem folyik szét és hidegtálak elengedhetetlen kelléke:)

Remélem tudtam segíteni!

2010. febr. 12. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóhoz!! Remélem olvasod! Bővebben,hogyan van ez a sajtgombóc? Utána panírozod és úgy sütöd ki,vagy csak natúr? Hogy-hogy nem folyik szét? Só? Meg lehetne-e tölteni valamivel? Mekkorákat készítesz? Szilvásgombócnyi vagy kisebb?Köszi!
2010. febr. 12. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/32 anonim ***** válasza:
29%

Ez engem is érdekelne!

Nekem a hagymapucoláshoz annyi a praktikám, hogy vizes késsel kell szeletelni, akkor kevésbé csíp.

Én kenyeret szoktam sütni, és kétgyermekes anya lévén bőven van nálunk itthon Lactoherb szoptatós tea. Összefüggés? A következő: egy-egy filter teát használok kenyérfűszerként 75-100 dekás kenyérhez, a filtert kinyitva, beleszórom a tartalmát a sütőedénybe. Nagyon különleges, finom, fűszeres íze lesz a kenyérnek, ennek ellenére édes kenyérként is lehet enni (mézes, nutellás stb.), nem csak sósan (vajas, májkrémes stb.), kiemeli a rákent dolgoknak az ízét.

2010. febr. 13. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Nos,a sajtgombócot úgy készítem,hogy lereszelem a sajtot,beleütök 1 tojást,összegyúrmázom,majd akkora golyót készítesz,amekkorát akarsz.Majd zsemlemorzsába forgatod és sütöd...ennyi.Én már töltöttem is sonkakockákkal...és én diónál kicsit nagyobb gombócokat csinálok!Isteni finom és tényleg nem folyik szét sütés közben.Aranybarnára süssd!
2010. febr. 13. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/32 anonim ***** válasza:
87%
Ja..és ne sózdd,mert a sajt elég sós...legalábbis én nem szoktam!
2010. febr. 13. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Juj, ez nagyon jól hangzik!

Nem tudom, mennyire praktika még, de utazáshoz ideális:

- 3 in 1 cappuccino: egy kk instant kávé, egy kk tejpor, egy kk cukrozatlan instant kakaó, és cukor tetszés szerint; egy kis tálban összekeverni, majd egy 10x10 cm celofánlapra halmozni, a celofánt sarkainál összefogva becsomagolni, és befőzőgumival kötni. (videót láttam erről, ajándéknak sem utolsó, és csak az van benne, amit beleteszel)

2010. febr. 14. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jó és érdekes válaszokat!

Jöhet még!

2010. febr. 14. 17:58
 28/32 anonim ***** válasza:

"Ha hagymát pucolsz és megríkat az illóolaja akkor vegyél egy kis vizet a szádba és tartsd benn amíg pucolod, így nem fogsz "sírni". :D


Be ne vedd már! Kb 100 éves vendéglátós poén! Egy vendéglátós 20 év tapasztalattal!


De trükk!

Ha elsózod az ételt, akkor beáztatsz egy TISZTA konyharuhát hideg vízbe, kicsavarod, ráteszed a lábosra a gőzölgő étel felé, és ráteszed a fedőt. 5 perc és optimális is :)


Vagy


Nem Liszt / Tojás / Prézli hanem Liszt-Tojás / Prézli

arányok kb 6 tojás + 10 teáskanál liszt.

2010. febr. 17. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/32 anonim ***** válasza:
92%

"Vendéglátós 20 év tapasztalattal"

Én nem megsérteni, vagy kötekedni akarok, de én már régóta csak úgy pucolok hagymát. Akkor már beveszem a hideg vizet amikor neki fogok pucolni, aztán amikor érzem h melegszik a számba akkor cserélem Én ezzel a módszerrel egyszerre több 10kg lila hagymát is vágtam már meg úgy,hogy egy könny se csordult le az arcomon. Nekem régen javasolta egy vidéki barátnőm és nekem bevált, s azóta csakis úgy csinálom. Persze volt úgy, hogy na most inkább nem veszem be a vizet..hát bántam is azután..

Mégegyszer irom, hogy nem sértésből irtam ezt. Ja és nem én irtam az "első hagymás" választ :D, csak a véleményemet leirtam.

2010. febr. 18. 07:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! én a hagymát mikor megpucolom, félbevágom és kb, 10 percre vízbe teszem. addig teszek-veszek ,utána hosszú pengéjű recés nagyon éles késsel nagyon finomra tudom aprítani, anélkül, hogy sírnék.

a kérdést feltevőnek ajánlom, ha több praktika is érdekli,hogy a mindmegette.hu, "turpisságok" menüpontjában több , mint 300 konyhai praktikából mazsolázhat, szintén a netezők saját tapasztalataiból.

én is szoktam lapozgatni, pedig már régi mortoros vagyok a konyhában.

de itt is nagyon jó ötletek jöttek.

üdv mindenkinek

2010. febr. 18. 07:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!