Bevált trükk a konyhában, meg osztod velünk?
Nekem van egy bevált módszerem a rántott hússal régeben úgy jártam,hogy sütés után a panír mindíg elvált a hústól,felpúposodott.De ez már a múlté.A felvert tojásba mindig teszek 1-2 kanál tejfölt,ettől nagyon finom ropogós lesz a bunda és nem válik el a hústól.
A másik,sosem szenvedek a rántott sajt dupla panírozásával,hanem egyszerűen lereszelek 50 dkg sajtot,beleütök 1 tojást.A masszából sajtgolyókat formálok és bő olajban megsütöm.1000%,hogy nem folyik szét és hidegtálak elengedhetetlen kelléke:)
Remélem tudtam segíteni!
Ez engem is érdekelne!
Nekem a hagymapucoláshoz annyi a praktikám, hogy vizes késsel kell szeletelni, akkor kevésbé csíp.
Én kenyeret szoktam sütni, és kétgyermekes anya lévén bőven van nálunk itthon Lactoherb szoptatós tea. Összefüggés? A következő: egy-egy filter teát használok kenyérfűszerként 75-100 dekás kenyérhez, a filtert kinyitva, beleszórom a tartalmát a sütőedénybe. Nagyon különleges, finom, fűszeres íze lesz a kenyérnek, ennek ellenére édes kenyérként is lehet enni (mézes, nutellás stb.), nem csak sósan (vajas, májkrémes stb.), kiemeli a rákent dolgoknak az ízét.
Juj, ez nagyon jól hangzik!
Nem tudom, mennyire praktika még, de utazáshoz ideális:
- 3 in 1 cappuccino: egy kk instant kávé, egy kk tejpor, egy kk cukrozatlan instant kakaó, és cukor tetszés szerint; egy kis tálban összekeverni, majd egy 10x10 cm celofánlapra halmozni, a celofánt sarkainál összefogva becsomagolni, és befőzőgumival kötni. (videót láttam erről, ajándéknak sem utolsó, és csak az van benne, amit beleteszel)
Köszönöm a jó és érdekes válaszokat!
Jöhet még!
"Ha hagymát pucolsz és megríkat az illóolaja akkor vegyél egy kis vizet a szádba és tartsd benn amíg pucolod, így nem fogsz "sírni". :D
Be ne vedd már! Kb 100 éves vendéglátós poén! Egy vendéglátós 20 év tapasztalattal!
De trükk!
Ha elsózod az ételt, akkor beáztatsz egy TISZTA konyharuhát hideg vízbe, kicsavarod, ráteszed a lábosra a gőzölgő étel felé, és ráteszed a fedőt. 5 perc és optimális is :)
Vagy
Nem Liszt / Tojás / Prézli hanem Liszt-Tojás / Prézli
arányok kb 6 tojás + 10 teáskanál liszt.
"Vendéglátós 20 év tapasztalattal"
Én nem megsérteni, vagy kötekedni akarok, de én már régóta csak úgy pucolok hagymát. Akkor már beveszem a hideg vizet amikor neki fogok pucolni, aztán amikor érzem h melegszik a számba akkor cserélem Én ezzel a módszerrel egyszerre több 10kg lila hagymát is vágtam már meg úgy,hogy egy könny se csordult le az arcomon. Nekem régen javasolta egy vidéki barátnőm és nekem bevált, s azóta csakis úgy csinálom. Persze volt úgy, hogy na most inkább nem veszem be a vizet..hát bántam is azután..
Mégegyszer irom, hogy nem sértésből irtam ezt. Ja és nem én irtam az "első hagymás" választ :D, csak a véleményemet leirtam.
Sziasztok! én a hagymát mikor megpucolom, félbevágom és kb, 10 percre vízbe teszem. addig teszek-veszek ,utána hosszú pengéjű recés nagyon éles késsel nagyon finomra tudom aprítani, anélkül, hogy sírnék.
a kérdést feltevőnek ajánlom, ha több praktika is érdekli,hogy a mindmegette.hu, "turpisságok" menüpontjában több , mint 300 konyhai praktikából mazsolázhat, szintén a netezők saját tapasztalataiból.
én is szoktam lapozgatni, pedig már régi mortoros vagyok a konyhában.
de itt is nagyon jó ötletek jöttek.
üdv mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!