Milyen trükk létezik hangyák ellen a konyhában?
egy magas pohárba kb 1,5cm víz és bodzaszörp.
egy éjszakára kint hagyod, reggelre tele van halott hangyákkal.
Reszelt uborka!
Ezen Enis meglepodtem, de nem szeretik es igy elmenekulnek, ezt tapasztaltam.
Utolsó válaszadóhoz csatlakozom, nekem is ez vált be. A többivel az a gond, hogy hiába ölöd meg az összes kimerészkedő hangyát, bent a bolyban rengeteg marad, és jönnek folyamatosan az újabb felderítők, hogy kaja után nézzenek!
Biológussal beszéltem, anno, tőle tudom, hogy a panelekben honos fáraóhangyák (pici barnák) egyetlen igazán hatásos kiirtási módszere az, ha a KIRÁLYNŐT teszi terméketlenné a vegyszer, pontosabban hormon!
A VAPE hangyacsapda ezt tudja: a kis kazettácskák hormontartalmú fincsi eleséget tartalmaznak, amiket a szorgos dolgozók behordanak a bolyba, elsősorban a királynő táplálására! A dolgozók a hangyáknál simán beáldozhatók a szaporodás (és fennmaradás) érdekében, ezért hiába irt ki az ember akárhányat, amíg a féltve őrzött királynő odabent a bolyban termékeny, addig mindig lesz utánpótlás az elpusztított dolgozók helyett!
Ez a lényeg, és mással nem is érdemes próbálkozni. Igaz, türelem az kell hozzá, mert ha megöli az ember a kint kóricáló dolgozókat, akor nem lesz aki behordja a hormontartalmú táplálékot a királynőnek, illetve ha csak egy is feldobja a pacskert a méregtől, már nem etetik vele a királynőt. Okosak ám ezek a dögök;)
Szóval, ez a hormontartalmú bigyó - eleség - nem mérgező, csak terméketlenné teszi a királynőt, és így, utánpótlás híján szépen kipusztul a kolónia! Nálam ez kb 4-5 hét volt, de érezhetően egyre kevesebben grasszáltak kint, míg végül teljesen megszűntek létezni.
Ez kb 4 éve volt, és azóta se tértek vissza, pedig panelben lakom, ahol a korábban rendelt rendszeres, évi négyszeri céges irtás ellenére mindig visszatértek a kis dögök, de a hangyacsapdás irtás óta NEM! És nem mellesleg így sokkal olcsóbb is (az éves irtás 3600 ft volt/év, míg a VAPE asszem úgy 1000-1200 ft, és még maradt is belőle vagy két kis kazetta)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!