Bevált trükk a konyhában, meg osztod velünk?
A tejfölös pohár alján mindíg marad egy kicsi.
Ha egy kés hegyét a pohár fenekébe szúrjuk az egész
tejföl kiborítható minden maradék nélkül.
ha a tojások sárgája nagyon világos, fakó, akkor a tésztákba / nokedli, töltelék, muffin / teszek egy késhegynyi kurkumát.íztelen, szagtalan, viszont nagyon szép sárga lesz tészta.persze érzéssel, mértékkel,azért nem kanárisárgára.
na hello
A megmaradt tojásfehérjét egy dobozban lefagyasztom.Ha összejön 5-6 darab,sütök belőle Pavlova-tortát,habcsókot,fehérpiskótát.
A megszáradt süteményeket,és a tepsiben sütött tészták széleit megszárítom,diódarálón ledarálom.A süteménymorzsát felhasználhatom többféleképpen.
Ha marhahúsból főzök levest,akkor a főzés kezdetén teszek a vízbe egy kanál ecetet.A hús nem fog összezsugorodni,megtartja az eredeti alakját.Sokkal gazdaságosabb.Az ecet nem érződik a levesben.
Soha nem veszek készen vaniliás cukrot.Kávédarálón kristálycukrot darálok( jó a porcukor is,de az drágább)Jól záródó dobozba teszem,és egy felhasított vanilia rudat teszek közé.Így állandóan van vaniliás cukor idehaza.És nincs benne semmilyen tartósítószer.
Ha a hús nem akar megpuhulni,teszek bele egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát,akkor gyorsan megpuhul.Nehezen fővő zöldségeknél is hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!