Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bevált trükk a konyhában, meg...

Bevált trükk a konyhában, meg osztod velünk?

Figyelt kérdés
Pl: Kávé darálóval porcukrot készíthetsz.
2010. febr. 11. 13:08
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
88%
Tükörtojást lefedve sütöm, így sokkal szebb lesz. ( A fehérje bevonja a szárgáját).
2010. febr. 11. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/32 anonim ***** válasza:
87%
mármint a sárgáját... (az omlósz reklám az agyamra ment:-)
2010. febr. 11. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/32 anonim ***** válasza:
93%
A reszelt sajtot kis liszttel kell összekeverni, nem fog összetapadni.
2010. febr. 11. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
A morzsát szezám maggal is lehet helyettesíteni, nagyon jó. Én egyébként is szoktam belekeverni.
2010. febr. 11. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/32 A kérdező kommentje:

A tejfölös pohár alján mindíg marad egy kicsi.

Ha egy kés hegyét a pohár fenekébe szúrjuk az egész

tejföl kiborítható minden maradék nélkül.

2010. febr. 11. 14:13
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

ha a tojások sárgája nagyon világos, fakó, akkor a tésztákba / nokedli, töltelék, muffin / teszek egy késhegynyi kurkumát.íztelen, szagtalan, viszont nagyon szép sárga lesz tészta.persze érzéssel, mértékkel,azért nem kanárisárgára.

na hello

2010. febr. 11. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy befőttesüveget nem tudsz kinyitni, akkor tetővel lefelé egy határozott mozdulattal oda kell csapni az asztalhoz, majd megfordítás után könnyedén nyílik.
2010. febr. 11. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/32 anonim ***** válasza:
92%
a hagymát pucolás előtt be kell tenni a hűtőbe és nem fog csípni.
2010. febr. 11. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

A megmaradt tojásfehérjét egy dobozban lefagyasztom.Ha összejön 5-6 darab,sütök belőle Pavlova-tortát,habcsókot,fehérpiskótát.

A megszáradt süteményeket,és a tepsiben sütött tészták széleit megszárítom,diódarálón ledarálom.A süteménymorzsát felhasználhatom többféleképpen.

Ha marhahúsból főzök levest,akkor a főzés kezdetén teszek a vízbe egy kanál ecetet.A hús nem fog összezsugorodni,megtartja az eredeti alakját.Sokkal gazdaságosabb.Az ecet nem érződik a levesben.

Soha nem veszek készen vaniliás cukrot.Kávédarálón kristálycukrot darálok( jó a porcukor is,de az drágább)Jól záródó dobozba teszem,és egy felhasított vanilia rudat teszek közé.Így állandóan van vaniliás cukor idehaza.És nincs benne semmilyen tartósítószer.

Ha a hús nem akar megpuhulni,teszek bele egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát,akkor gyorsan megpuhul.Nehezen fővő zöldségeknél is hatásos.

2010. febr. 11. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/32 A kérdező kommentje:
19:45 töled tanulhatok,köszi!
2010. febr. 12. 08:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!