Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A (főző) csokit miért gőz...

A (főző) csokit miért gőz felett vagy vízfürdőben kell olvasztani? Mi a különbség, ha csak beteszem a mikróba vagy megolvasztom a gázon?

Figyelt kérdés
2010. jan. 27. 15:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
70%
én úgy értelmeztem, hogy a csokit keverte össze a margarinnal :D
2010. jan. 27. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
71%

a csokit nem is kell teljesen felolvasztani gőz fölött. gondolj bele, hgoy a kézmelegtől is már olvad.


elég csak átforrósítani alatta a gőzt, és megvárni, amíg elkezd olvadozni. utána félre is teheted, és krémes lesz magától (nem forrósodik túl).

2010. jan. 27. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
61%

Most miért kellett így nekem esni?

Úgy értettem, hogy a csokit én margarinnal együtt teszem a mikróba (sima csokit használok, nem főzőt, így nem tudom, hogy abba kell-e margarin) és 10-15 másodpercenként megkeverem, így együtt olvad és nem ég le. Gondoltam leírom, hogy máshogy is lehet, és úgy nem ég le, de látom nem hiszitek el nekem.

2010. jan. 27. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:
75%
Én mindig mikróban olvasztom,semmit nem teszek hozzá.Akkor szoktam kivenni,mikor már olvad,de még nem az egész,mert akkor odaéghet.Az olvadt csokidaraboktól a még kemények is felolvadnak,kevergetni szoktam,miután kiveszem.
2010. jan. 28. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!