Tényleg helyettesíthető az Update1-es liszt zabpehellyel vagy zabkorpával?
És ha igen akkor ugyanolyan állagú lesz a tésztánk, mintha liszttel csinálnánk?
Vagyis nem rontja le a minőséget?
Egyszerűbb ha nem eszel tésztát, már ha fogyózol.
De ha mindenképp akarsz, akkor a sima fehér búza liszt helyett vegyél graham lisztet, vagy tönkölybúza lisztet.
Graham-ből nem fogsz tudni jó palacsintát főzni, de pl sajtos pogácsát csinálhatsz belőle.
A tönkölyt nem próbáltam.
Persze igaz!
De én szoktam hamis kenyeret készíteni, jóval olcsóbb mint a Norbié.
Kevés Norbi liszt+zabkorpa+tojás+6tejföl+éléesztő.
Pár perc alatt kész és ebben minden update 1-es.
Amúgy csak ezért kérdeztem hogy helyettesíthető e ezekkel mert még az egy hónapos fogyi könyvében is mindkét termék megengedett és 1-es kódú.
És sajnos van aki nem tudja elhagyni a kenyérféléket......
én pusztán zabkorpából szoktam (liszt hozzáadása nélkül) palacsintát sütni. vagy mézeskalácsfűszerkeveréket vagy kakaópot is szoktam hozzáadni, ha olyan kedvem van.
nekem ez jobban bejött, mint a graham-lisztes palacsinta (a graham nem szívja be úgy a folyadékot, mint a zabkorpa).
a zabkorpa forró vaníliás tejjel isteni, imádom, főleg gyümölccsel! kiváló rostforrás, és jó tejbegríz helyett.
Én is zabkorpázok most, meg összeőrölöm a zabpelyhet és abból is keveset, pl ha valamit bundázok. (rántott hús)
Zabkorpából készítem a kenyeremet, sajnos nincs annyi pénzem hogy annyiért megvegyem a kenyeret, amiből reggelire kb 80 dkg-ot ír és a kenyér maga 300 gr, jobb esetben 4 x-i étkezésre elég és 5-600 körüli az ára. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!