Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Pezseghet a savanyúság leve?

Pezseghet a savanyúság leve?

Figyelt kérdés

Azt bizonyos klasszikus hordós savanyúságot raktam el kb. 1 hónapja.

Mindent a recept szerint, minden szépen meg lett mosva, a víz fel lett forralva, a hordó (műanyag) is tiszta volt, nem nyúltam a lébe fém kanállal, semmi szennyeződés nem került bele, nem tettem bele romlott összetevőt, stb.


Néha fakanállal kicsit lejjebb nyomkodtam azokat amelyek túl a felszínen voltak.

A tegnapi nap folyamán ugyanezt tettem, de úgy vettem észre, minta egy ici-picit pezsegne a lé.

Most már nem is teljesen áttetsző mint eddig.


Ízre semmi baja, a savanyúság összetevőkön látszik, hogy szépen kezdenek "érni".


A szomszéd szerint aki évek óta rak el ilyen savanyút semmi baja, mert csak "dolgoznak" az összetevők, és majd kitisztul a lé.


Szerintem meg valami gond lehet.

Volt már valakinek hasonló tapasztalata?

Mit tehetek?

Vagy már dobhatom ki az egészet?


2014. szept. 23. 15:19
 1/2 anonim ***** válasza:
Kóstold meg, az ízéből kiderül, hogy csak a savanyúság érik, vagy megromlott.
2014. szept. 23. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Persze hogy pezseghet, hiszen erjed!
2014. szept. 23. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!