Pezseghet a savanyúság leve?
Azt bizonyos klasszikus hordós savanyúságot raktam el kb. 1 hónapja.
Mindent a recept szerint, minden szépen meg lett mosva, a víz fel lett forralva, a hordó (műanyag) is tiszta volt, nem nyúltam a lébe fém kanállal, semmi szennyeződés nem került bele, nem tettem bele romlott összetevőt, stb.
Néha fakanállal kicsit lejjebb nyomkodtam azokat amelyek túl a felszínen voltak.
A tegnapi nap folyamán ugyanezt tettem, de úgy vettem észre, minta egy ici-picit pezsegne a lé.
Most már nem is teljesen áttetsző mint eddig.
Ízre semmi baja, a savanyúság összetevőkön látszik, hogy szépen kezdenek "érni".
A szomszéd szerint aki évek óta rak el ilyen savanyút semmi baja, mert csak "dolgoznak" az összetevők, és majd kitisztul a lé.
Szerintem meg valami gond lehet.
Volt már valakinek hasonló tapasztalata?
Mit tehetek?
Vagy már dobhatom ki az egészet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!