Mivel szorítsam le a savanyúnak elrakott paprikákat?
Figyelt kérdés
Almapaprikát szeretnék eltenni télire, de nem tudom mivel szorítsam le a paprikákat, hogy ne maradjanak a tetején. Kiszúrtam mindegyiket egy fogpiszkálóval, de mégis a tetején maradt. Próba képen 2 hete eltettem már egy üveggel, de mégis ott maradnak, pedig teleszívja magát a lével.
Mi festékesvödörben raktuk el, a tetejére műanyag rácsot tettünk, arra pedig valamilyen (tiszta!!!) műanyag nehezéket, és úgy rá a tetejét. Ez mindig működött.
2013. szept. 3. 11:54
2/8 anonim válasza:
Vagy erre a célra kitalált hordóban, ahhoz lehet is kapni rácsot.
2013. szept. 3. 11:55
3/8 anonim válasza:
Patikában lehet kapni olyan falapkát, amivel régen a torkot vizsgálták. úgy is hívták, hogy "ÁÁÁ"-lapka.
azt egy kicsit vízbe áztatod, megpuhul annyira, hogy kisséhajlékony legyen, és kereszt alakban lefogod a paprikákat vele. az üveg szűkülő szájánál megakad, nem hagyja, hogy a paprika felemelkedjen. régi praktika.
2013. szept. 3. 12:41
4/8 anonim válasza:
Az is jó, ha az üveg szűkülő szájáig rakod a paprikát, és oda még egyet pluszba beszorítol, bele-erőszakolsz, akkor megakasztja a többit, megakadályozza hogy felemelkedjenek.
2013. szept. 3. 16:05
5/8 anonim válasza:
A falapka is nagyon jó, és a saját magával leszorítós módszer is, de mivel ez tényleg létező probléma találtak is ki rá valamit. Különböző méretben kapható, háztartási boltokban, vagy én pl száz forintos boltban láttam.
Köszönöm a segítséget! A falapkás módszerből kiindulva, letisztított meggyfa ágat használtam. Eléggé jól hajlik, erős és tudom, hogy az nem tesz kárt a savanyúban. De azt hiszem, beszerzek vhonnan pár leszorítót a jövőben.
2013. szept. 4. 09:19
7/8 anonim válasza:
Nagyon kreatív vagy, gratulálok. a meggyfaág valóban ártalmatlan, és tökéletes módszer.
de a műanyagos megoldás is újdonság nekem, így köszönettel vettem a linket és az ötletet.
Érdemes idejönni, mindig tanul az ember valamit :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!