Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mivel szorítsam le a savanyúna...

Mivel szorítsam le a savanyúnak elrakott paprikákat?

Figyelt kérdés
Almapaprikát szeretnék eltenni télire, de nem tudom mivel szorítsam le a paprikákat, hogy ne maradjanak a tetején. Kiszúrtam mindegyiket egy fogpiszkálóval, de mégis a tetején maradt. Próba képen 2 hete eltettem már egy üveggel, de mégis ott maradnak, pedig teleszívja magát a lével.

2013. szept. 3. 11:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Mi festékesvödörben raktuk el, a tetejére műanyag rácsot tettünk, arra pedig valamilyen (tiszta!!!) műanyag nehezéket, és úgy rá a tetejét. Ez mindig működött.
2013. szept. 3. 11:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Vagy erre a célra kitalált hordóban, ahhoz lehet is kapni rácsot.
2013. szept. 3. 11:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Patikában lehet kapni olyan falapkát, amivel régen a torkot vizsgálták. úgy is hívták, hogy "ÁÁÁ"-lapka.

azt egy kicsit vízbe áztatod, megpuhul annyira, hogy kisséhajlékony legyen, és kereszt alakban lefogod a paprikákat vele. az üveg szűkülő szájánál megakad, nem hagyja, hogy a paprika felemelkedjen. régi praktika.

2013. szept. 3. 12:41
 4/8 anonim ***** válasza:
Az is jó, ha az üveg szűkülő szájáig rakod a paprikát, és oda még egyet pluszba beszorítol, bele-erőszakolsz, akkor megakasztja a többit, megakadályozza hogy felemelkedjenek.
2013. szept. 3. 16:05
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A falapka is nagyon jó, és a saját magával leszorítós módszer is, de mivel ez tényleg létező probléma találtak is ki rá valamit. Különböző méretben kapható, háztartási boltokban, vagy én pl száz forintos boltban láttam.

Így néz ki:

[link]

2013. szept. 3. 18:17
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! A falapkás módszerből kiindulva, letisztított meggyfa ágat használtam. Eléggé jól hajlik, erős és tudom, hogy az nem tesz kárt a savanyúban. De azt hiszem, beszerzek vhonnan pár leszorítót a jövőben.
2013. szept. 4. 09:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Nagyon kreatív vagy, gratulálok. a meggyfaág valóban ártalmatlan, és tökéletes módszer.

de a műanyagos megoldás is újdonság nekem, így köszönettel vettem a linket és az ötletet.

Érdemes idejönni, mindig tanul az ember valamit :)

2013. szept. 4. 11:49
 8/8 anonim ***** válasza:
5-ös megelőzött. De a meggyfa nekem is új.
2013. szept. 18. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!