Hogyan kell nagyon fincsi főzeléket készíteni?
Én mindenképpen habarni szoktam. A habarás lényege, hogy mondjuk 1 pohár tejfölhöz kb 1 evőkanál lisztet keversz, kézi habverővel csomómentesre kevered és az éppen főzőtt főzelék alapot kislángra veszed és a levélvel higitod a habarást, mindig egy kis kanállal tegyél bele majd keverd össze megint tegyél bele levet megint keverd el, hogy csomó mentes legyen. Amikor már jó hig és a főzelék alapod is hűlt egy picit, akkor fokozatosan kevergesd bele a habarást. Majd ha jól elkeverted tedd nagyobb lángra és várd meg még összesűrűsödik. Fűszereket mindenki izlés szerint tesz, de én delikátot is szoktam tenni még a habarás előtt amikor felteszem pl a borsót. Tököt szokták tejjel vagy tejszinnel is csinálni.
Rántani nemm szeretem mert érzem a zsir izét és azt nem szeretem , de azt meg úgy szokták hogy olajon megpiritják a lisztet és utána csepegő hideg vizzel felhigitják, és ismét a lehűlt főzelékalapba keverni.
A viz mennyisége mindig annyi legyen hogy kb ellepje a zöldségeket, a tök enged magától is levet úgyhogy oda talán elég kevesebb is.
Én a tök alá szoktam hagymát reszelni úgy jobb ize lesz . Fűszerek, az a só, pici, bors, pirospaprika, mindengyiknél alap. Aztán a tökbe, borsóba cukor is mehet. Zöldbabba tökbe ecetet is szoktam. Babfőzelékbe paradicsommártást. sTb. De ez izlés dolga.
A lényeg az alap, ha jó a főzelék izesiteni még mindig tudod.
Sok sikert remélem semit sem hagytam ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!