Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell finom zöldborsó...

Hogy kell finom zöldborsó főzeléket készíteni?

Figyelt kérdés
Sosem sikerül. Csak borsó és csuszpájsz. egymás mellett.
2011. márc. 30. 16:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%
Mi az a csuszpájz?Már láttam ezt a szót itt a gyakorin,de nem tudom mi az.Olyan sok furcsa szót látok itt.
2011. márc. 30. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
53%
Nekem egyszer elfogyott otthon a tejföl, ezért joghurttal habartam be. Olyan finom lett, hogy azóta csak így csinálom :)
2011. márc. 30. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
53%

Kb. 30 dkg borsót 2 evőkanál olajjal puhára párolni.

2 evőkanál cukorral megszórni, picit még pirítani.

Ezalatt egy kanál keményítőt egy kevés tejjel elkeverni, majd kb. fél liter tejjel felönteni. Ezt aztán rá a borsóra. Sóval ízesíteni, sűrűsödésig főzni és kész.

:-)

2011. márc. 30. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
53%
Én is úgy csinálom, ahogy az utolsó.
2011. márc. 30. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
76%
Ezt minden ismerősöm dicséri:Felforralok kb 3 dl vizet,ha már forr, beleteszem a mirelit borsót, sóval, picike cukorral ízesítem,öntök hozzá egy kis olajat és egy kis petrezselyem zöldet is teszek bele.Ezután habverővel keverek egy tálkában egy kis tejes habarást.Kevés tejbe annyi liszt, hogy sűrű, de folyékony állagú legyen.Ha megfőtt a borsó, a habarást lassan kevergetve hozzá öntöm és addig főzöm, míg besűrűsödik.
2011. márc. 30. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
53%
Mireli borsóból: felöntöm vízzel, de ne lepje el. Vegetával ízesítem, dobok bele egy gerezd fokhagymát. Mikor majdnem kész, tejes habarással fejezem be. Így nem lesz "csuszpájz" (Istenem , anyukámtól hallottam utoljára, tudom, mit jelent)Egy pici pirospaprikát is teszek rá. Legfinomabb akkor, ha a maradék húslevessel öntöm fel.
2011. márc. 30. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
53%
Ugyanúgy készítem, mint a 16,54-es! Imádom! Ezzel a módszerrel kevés a "csuszpájz", és a borsót borsóval lehet zabálni.
2011. márc. 30. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 doboszoli ***** válasza:
0%
Nem vagyok válogatós, de ez az étel amit nem tartok emberbe valónak. Minden más módon szeretem a zöldborsót, de így nem.
2011. márc. 30. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 Celestial ***** válasza:
Én üveges zöldborsóból csinálom. Bele a fazékba, öntök hozzá némi vizet még (kb 2-3 dl), kicsi vegeta, só, kristálycukor, ízlés szerint. Csinálok egy világos rántást, ha kihűl, hozzákeverek egy kis doboz tejfölt, ezzel behabarom a borsót. Nem rontja el a petrezselyemzöld sem, sőt, a tükörtojással is jó barátok. Így nemcsak a gyerekek szeretik, mivel tartalmasabb, a nagyobb fiúk sem fanyalogva ülnek le hozzá az asztalhoz. ;)
2011. márc. 31. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
Én megpárolom kevés olajon a borsót, ha puha rárszórok 2 evőkanál lisztet, kevés pirospaprikát, elkeverem, felöntöm vízzel, teszek bele egy leveskockát. Mire felforr be is sűrűsödik és kész is van.
2011. márc. 31. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!