Hogy kell finom zöldborsó főzeléket készíteni?
Figyelt kérdés
Sosem sikerül. Csak borsó és csuszpájsz. egymás mellett.2011. márc. 30. 16:17
1/14 anonim válasza:
Mi az a csuszpájz?Már láttam ezt a szót itt a gyakorin,de nem tudom mi az.Olyan sok furcsa szót látok itt.
2/14 anonim válasza:
Nekem egyszer elfogyott otthon a tejföl, ezért joghurttal habartam be. Olyan finom lett, hogy azóta csak így csinálom :)
3/14 anonim válasza:
Kb. 30 dkg borsót 2 evőkanál olajjal puhára párolni.
2 evőkanál cukorral megszórni, picit még pirítani.
Ezalatt egy kanál keményítőt egy kevés tejjel elkeverni, majd kb. fél liter tejjel felönteni. Ezt aztán rá a borsóra. Sóval ízesíteni, sűrűsödésig főzni és kész.
:-)
4/14 anonim válasza:
Én is úgy csinálom, ahogy az utolsó.
5/14 anonim válasza:
Ezt minden ismerősöm dicséri:Felforralok kb 3 dl vizet,ha már forr, beleteszem a mirelit borsót, sóval, picike cukorral ízesítem,öntök hozzá egy kis olajat és egy kis petrezselyem zöldet is teszek bele.Ezután habverővel keverek egy tálkában egy kis tejes habarást.Kevés tejbe annyi liszt, hogy sűrű, de folyékony állagú legyen.Ha megfőtt a borsó, a habarást lassan kevergetve hozzá öntöm és addig főzöm, míg besűrűsödik.
6/14 anonim válasza:
Mireli borsóból: felöntöm vízzel, de ne lepje el. Vegetával ízesítem, dobok bele egy gerezd fokhagymát. Mikor majdnem kész, tejes habarással fejezem be. Így nem lesz "csuszpájz" (Istenem , anyukámtól hallottam utoljára, tudom, mit jelent)Egy pici pirospaprikát is teszek rá. Legfinomabb akkor, ha a maradék húslevessel öntöm fel.
7/14 anonim válasza:
Ugyanúgy készítem, mint a 16,54-es! Imádom! Ezzel a módszerrel kevés a "csuszpájz", és a borsót borsóval lehet zabálni.
8/14 doboszoli válasza:
Nem vagyok válogatós, de ez az étel amit nem tartok emberbe valónak. Minden más módon szeretem a zöldborsót, de így nem.
9/14 Celestial válasza:
Én üveges zöldborsóból csinálom. Bele a fazékba, öntök hozzá némi vizet még (kb 2-3 dl), kicsi vegeta, só, kristálycukor, ízlés szerint. Csinálok egy világos rántást, ha kihűl, hozzákeverek egy kis doboz tejfölt, ezzel behabarom a borsót. Nem rontja el a petrezselyemzöld sem, sőt, a tükörtojással is jó barátok. Így nemcsak a gyerekek szeretik, mivel tartalmasabb, a nagyobb fiúk sem fanyalogva ülnek le hozzá az asztalhoz. ;)
10/14 anonim válasza:
Én megpárolom kevés olajon a borsót, ha puha rárszórok 2 evőkanál lisztet, kevés pirospaprikát, elkeverem, felöntöm vízzel, teszek bele egy leveskockát. Mire felforr be is sűrűsödik és kész is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!