Hogyan tudok tejföl nélkül zöldbaba főzeléket
készíteni?
gondolom zöldbabot akartál írni :DD
úgy,hogy nem habarod, hanem egy sima lisztes rántást csinálsz kevés fokhagymával
2010. febr. 7. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
2/15 A kérdező kommentje:
igen, zöldbab---- :D a zöldbaba kicsit egzotikus lenne....
köszi, kipróbálom.
Javaslatom a következő: használj zabtejet mindennemű tej, tejszín vagy tejföl pótlására. Ez azért egy jó (nálam is bevált) módszer, mert a zabtejnek tejszínes jellegű az aromája, de abszolút laktóz mentes. És mivel zabból van, így gluténmentes is. Viszont szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy a fehérliszt glutént, a hüvelyesek pedig lektint tartalmaznak. Egyik sem jó, egyik sem passzol az emberi szervezet biológiájához. A glutént nehezen bontja le a szervezet, a lisztnek és rajta keresztül az összes pékárunak magas a glikémiás indexe, mely a gyorsan felszívódó szénhidrátok miatt nagyon egészségtelen. Hirtelen felemeli a vércukrot, erre a szrezet inzulinlökettel reagál, melynek hosszútávú következménye a diabétesz azaz a II-es típusú cukorbetegség. Mindez fokozott rizikófaktora a cukorbetegségen felül a ráknak és a szív-érrendszeri betegségeknek. A hüvelyesek pedig lektint tartalmaznak. A lektin áteresztővé teszi a bélfalat, melyen olyan fehérjék szivárognak ezáltal át, ami később sok autoimmun folyamatért felelős. Pl allergia, asztma stb. Tehát kismamaként pláne nagyon felelősségteljesen kell kezelni a táplálékbevitelt. Én paleo étrenden vagyok, ez áll a legközelebb ahhoz, amire testünk adaptálódott.
2010. febr. 7. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
Eddig minden lisztet feltudott dolgozni az emberi szervezet.Ez ma sem lehet másként.Éppen azok az allergiások rá,akiknek az immunredszere nem tudott időban ellenanyagot termelni.
A zöldbabot mindig rántani szoktam,hol paprikásan,hol fehéren .És nem teszek bele fokhagymát.Nyugodtan rántsd be,és fűszerezd,ahogy akarod.
2010. febr. 7. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
fehérliszt glutént, a hüvelyesek pedig lektint tartalmaznak. Egyik sem jó, egyik sem passzol az emberi szervezet biológiájához."
Akkor áruld el hogy az emberek több mint 90%-a miért eszi mindegyiket egész életén át problémamentesen?
2010. febr. 7. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
11.11-es vagyok: minden kétkedő figyelmébe ajánlom, hogy létezik egy ú.n. paleolit étrend, ez ugyanúgy egy "gyűjtőfogalom", mint az, hogy "vegetarianaizmus". Nekem ez az étrend bevált, számomra logikus elveken alapszik. Ha valakit jobban érdekel, keressen rá, van épp elég weblap, ami ezzel foglalkozik.
2010. febr. 7. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
7/15 A kérdező kommentje:
kipróbálom rántással. köszönöm a tippet :-)
a paleolit étkezéssel, ill. a elveivel kapcsolatban nem tudom, hogy mit higgyek, ami viszont biztos, hogy egy csomó - számomra is fogyasztható, tej-, és tejtermékmentes - ételt találtam egy ilyen oldalon, amiket el is fogok készíteni. köszönöm a tippet. ez nagy segítség, mert bár és szeretem a tejfölt, túrót, joghurtot, sajnos egyáltalán semmit nem ehetek. elég nehéz így főzni... szóval, még egyszer köszönöm a tippeket
ha nincs otthon tejfölöd a lisztet tejjel keverd el. ennyi! én is így szoktam.
2010. febr. 7. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
bocsi, most olvastam, hogy tejfehérje-érzékeny.hmm...akkor próbáld liszttel és szójatejjel...de a rántásos is jó lehet.
2010. febr. 7. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
én úgy szoktam berántani mindenféle főzeléket hogy mikor megpuhult a zöldség kiveszem egy kisebb részét (annyivaltöbbet teszek fel főni), összeturmixolom majd visszateszem a többihez így besűríti az ételt.Ez a leg kalóriakímélőbb sűrítőanyag is :)
2010. febr. 8. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: