Lehet e sult paprikat szoda bikarbonattal tartositani?
Figyelt kérdés
sutottem a daralt paprikat amit majd befotesuvegbe telre szeretnek es veletlenul a szokasos tartosito hejett egy kiskanal szodabikarbonatot tettem bele mit tehetek most?2014. szept. 1. 15:43
1/2 anonim válasza:
A szódabikarbóna nem tartósít semennyire sem, bár ártani sem fog, a színét megőrzi. Még most is keverhetsz hozzá egy kevés Na-benzoátot, vagy az üvegbe töltöttekre tegyél egy nagyon picikét.
2/2 anonim válasza:
Sajnos elrontottad. A szalicil illetve a nátrium-benzoát éppen a savas kémhatása miatt tudja megakadályozni, hogy a penészgombák elszaporodjanak. Ha te szódabikarbónával meglúgosítottad, nem lesz hatásos a nátrium-benzoát, hiába teszel bele...
Tedd jól záródó csavaros üvegbe, és vízfürdőben tartsd 90-100 fokon 30 percig. Így eláll felbontásig... Felbontás után hűtőben tárolva is egy-két nap alatt el kell használni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!