Hogy kell tartósítani a kovászos uborkát télire?
Figyelt kérdés
A boltban mindig látok kovászos uborkát télen is befőttes üvegben. Ők hogy csinálják? :) Én is akarok raktározni magamnak, de nem tudom hogy kell :/2013. jún. 27. 21:48
1/5 poiu válasza:
Tedd csavaros üvegbe, zárd le, tedd fazékba és forrald 20 percig.
2/5 anonim válasza:
A neten találsz kovászos uborkát télre. (liszttel oldják meg ) de semmiképpen ne főzd 20 percig, mert egy trutymó lenne belőle. az uborkát max leforrázni lehet, de főzni nem.
3/5 A kérdező kommentje:
2! Linkelsz nekem receptet, amit jónak gondolsz? Köszönöm előre is
2013. jún. 29. 12:08
4/5 doboszoli válasza:
Mivel imádom a kovászos uborkát, mindig szoktam eltenni, így:
A klasszikus módon érlelt uborkákat lemosom, a levét leszűröm, ülepítem, újra átszűröm, teszek bele egy-két mokkáskanál feloldott Na-benzoátot, majd az uborkákra visszatöltve az üveget lezárom, és irány a kamra.
Tipp: az uborkát nem kell túlérlelni, inkább lassabban érjen a konyhában, mint hirtelen a napon. A felöntőléhez a só mellé tett evőkanálnyi ecettől az uborkák ropogósak maradnak. (köszönöm az ötletet -tki- nek.)
5/5 A kérdező kommentje:
4! Akkor te simán azt a szobahőmérsékletű levet töltöd rá vissza Nátriumbenzoáttal? Le se forrázod? Nagyon köszönöm a tippet ezt ki fogom próbálni :)
2013. júl. 2. 11:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!