Ebben a kánikulában, napra téve hány nap alatt érik be a kovászos uborka?
A napon nem lehet végig hagyni, mert elfolyósodik.
Addig hagyd, amíg a leve zavarossá válik, utána tedd a konyhába.
A napon vagy 2 nap, utána 4-5 nap múlva ehető.
Ha esetleg valakit érdekel, az anyagmennyiség:
-5 literes üveghez
-3 kg uborka
-3 csapott ek. só
-1 ek.ecet
-kapor, szeme bors,
-opció: torma, fokhagyma, szőlőlevél, babérlevél
Két napig ebben a rekkenő hőségben elég volt az én uborkámnak is. (máskor szoktam a nap után vinni:), de most árnyékban is veri harminc fokot) két nap alatt már " bebuggyant " , vagyis opálos , fehér színe lett a lének,az uborkák besárgásodtak. megkóstoltam, még nem volt tökéletes, de ittbent is meleg van cudarul. egy nap múlva leszűrtem, az uborkákat áttettem csavaros üvegekbe,
ráöntöttem a leszűrt levet, és irány a hűtő.
egyébként én is teszek bele mindig egy evőkanál ecetet, az ízén nem érezni ki, de a ropogósság garantált tőle.
A kenyér szikkadtan, pirítva is jó, a lényeg, hogy rendes kovászos kenyér legyen.
Az első hsz-ban írt recept tökéletes, ugyanígy készítem, alul-felül az üvegben "öregebb " kaporral, pár gerezd fokhagymával.Egy szál zellerzöld is nagyon kellemes háttérízt ad, persze azoknak, akik szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!