Szárított kaporral lehet-e kovászos uborkát készíteni? Felforraljam vele a vizet?
Tennék bele borsot, esetleg babérlevelet,ezeket is felforraljam a vízzel, aztán lehűtve öntsem az uborkára?
Rozsliszttel képzelem elkészíteni, kenyerem, zsemlém nincs.
Egyszerű hideg vízzel kell, kenyér helyett a lisztnél jobb egy félbevágott nyers krumpli!
Én néhány gerezd fokhagymát is szoktam tenni bele, ha van mehet egy kis torma is. Az edény aljára pedig szőlőlevél.
Köszönöm a jobbnál jobb tanácsokat. Az élesztőset külön is.
Közben elkészült az uborka: tegnapelőtt délután tettem ki a napra, forró lett a hőségtől, és mert csupán teljes kiőrlésű rozslisztem van itthon, rémesen nézett ki az üveg. A korpa kivált és megfeketedett, a lé tejszerűvé vált. Feladtam minden vele kapcsolatos reményt.
Ma aztán behoztam, és láss csudát! Nagyon finom, zamatos és ropogós igazi finom kovászos uborkákat halásztam ki a trutyiból. Sőt, a szokásosnál kissé finomabbat, mert zamatossá vált a többféle fűszertől, amelyeket belesuttyantottam.
Már a hűtőben van, dobozban, rászűrtem a lét, ami ekkor megtisztulva a korpától, egészen gusztusos lett.
Köszönöm a sok-sok jó tanácsot. A következő üvegeknél kipróbálom a többi módszert. Uborkanövényem szépen terem, lesz utánpótlás bőven.
Most már az érdekelne, miképpen lehet uborkát tartósítani télire, tartósítószer nélkül. További szép nyarat kívánok mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!