Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szárított kaporral lehet-e...

Szárított kaporral lehet-e kovászos uborkát készíteni? Felforraljam vele a vizet?

Figyelt kérdés

Tennék bele borsot, esetleg babérlevelet,ezeket is felforraljam a vízzel, aztán lehűtve öntsem az uborkára?

Rozsliszttel képzelem elkészíteni, kenyerem, zsemlém nincs.



2012. aug. 3. 13:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Minek kell felforralni? Minek kell sterillé tenni a lét? Az erjedéshez kellenek a bacik!Minek a kapron kívül más is bele
2012. aug. 3. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 bibus26 ***** válasza:
Én sót is teszek bele:)Langyos vízbe keverem a sót,a kaprot az üveg aljára,tetejére kenyér.Sztem a liszt nem jó,mert nem abba van a lényeg,hanem a kovászban...
2012. aug. 3. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
A liszt nem helyettesíti a kenyeret, mert a kenyérben lévő kovász indítja el a savanyítást.
2012. aug. 3. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Egyszerű hideg vízzel kell, kenyér helyett a lisztnél jobb egy félbevágott nyers krumpli!

Én néhány gerezd fokhagymát is szoktam tenni bele, ha van mehet egy kis torma is. Az edény aljára pedig szőlőlevél.

2012. aug. 3. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. A tanácsok alapján készítem el, de a lisztnél ki kell tartanom, mert nincs kenyerem. Süthetnék hirtelen egy kis cipót, de diétám tiltja a kenyeret, és ha sütnék, felfalnám a maradékot! (kac, kac)
2012. aug. 3. 15:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha tudnál sütni kis cipót, akkor van élesztőd! Abból tegyél egy picit a liszthez!
2012. aug. 4. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jobbnál jobb tanácsokat. Az élesztőset külön is.

Közben elkészült az uborka: tegnapelőtt délután tettem ki a napra, forró lett a hőségtől, és mert csupán teljes kiőrlésű rozslisztem van itthon, rémesen nézett ki az üveg. A korpa kivált és megfeketedett, a lé tejszerűvé vált. Feladtam minden vele kapcsolatos reményt.

Ma aztán behoztam, és láss csudát! Nagyon finom, zamatos és ropogós igazi finom kovászos uborkákat halásztam ki a trutyiból. Sőt, a szokásosnál kissé finomabbat, mert zamatossá vált a többféle fűszertől, amelyeket belesuttyantottam.

Már a hűtőben van, dobozban, rászűrtem a lét, ami ekkor megtisztulva a korpától, egészen gusztusos lett.

Köszönöm a sok-sok jó tanácsot. A következő üvegeknél kipróbálom a többi módszert. Uborkanövényem szépen terem, lesz utánpótlás bőven.

Most már az érdekelne, miképpen lehet uborkát tartósítani télire, tartósítószer nélkül. További szép nyarat kívánok mindenkinek!

2012. aug. 5. 11:20

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!