Hogyan kell körte befőttet késziteni?
Egyszerű,könnyen megérthető válaszokat légyszi.
(Még soha nem készitettem,de szeretném a saját készitésű kompótommal meglepni anyukámat.)
Köszi :))
Nem,kopasz csigából. -.-'
Persze,hogy körtéből,az van a kérdésben!!
Normális választ szeretnék,köszi.
Most kompótot, vagy befőttet?
A befőtt, amit télire rakunk el, és leginkább dunsztolni szoktuk
A kompót, amikor ha megfőztük és kihűlt, berakjuk a hűtőbe, és sültek mellé, vagy símán csak nasinak előveszünk.
Melyiket akarod?
Ez a körte-befőtt télire.
Ha kompót, akkor:
meghámozod, hosszában amikor már négybe vágtad, ki tudod a magházat kanyarítani belőle, ha még mindig nagyon szélesnek találod, akkor még ezeket a negyedeket is még egyszer hosszában kettévágod.
Megmosod, felteszed egy lábasban, vagy fazékban, engedsz rá annyi vizet, hogy se sok, se kevés ne legyen. :)))
Rakj bele (nem többet!) egy csipet sót (amit 2 ujjaddal össze tudsz csípni, az a csipet), szegfűszeget pár szemet, mi szoktunk bele szórni egy gondolatnyi fahéjat, és majd a vége felé ízlés szerint cukrot.
Ha megfőtt, hagyd hogy kihűljön, majd ha átöntötted a kompótos tálba (vagy lefedhető jénai tálba, hasonlóba), karikázz rá a tetejére 1-2 szelet citromot (ha szoktatok egyébként bele rakni). Be a hűtőbe, és majd a rántott, vagy sült husi mellé előkerül.
Én így készítem.
Köszönöm a recepteket :))
Kipróbáltam a kompótot,nagyon fini lett,anyu is ledöbbent :)
köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!