Maradék főtt húsból milyen ételeket lehet készíteni?
Hortobágyi palacsintát is csinálhatsz. Ha ledarálod akkor gondlom,ugyanúgy mintha fasírtot csinálnál.
Vagy nem darálod le, és akkor lehet csinálni hozzá vadas mártás, meggyszószt,paradicsomszószt-én ezeket szoktam a főtt husihoz.
Ha leszeded a húst és kisebb darabokra/szeletkékre vágod, vagy bele tudod vegyes salátába tenni és akkor az föételként fogyasztható,
vagy pörköltlében átforrósitod, fözelékekhez feltétnek,
vagy gombás mártást készitesz és a végén belekevered, egyet forralsz rajta, és tésztával ehetö,
vagy ha a mártásal kevert tésztát megszórod reszelt sajttal, sütöben átsütve nagyon finom rakott tészta lesz.
Összevagdalod. Zsíron hagymát pirítasz,ráteszed a húst. Sót,borsot,kakukkfüvet adsz hozzá (ha baromfi,akkor majorannát.) Vizet öntesz rá és jól összeforralod. Akkor rászórsz egy-két kanál lisztet,jól átkevered és házi tejfölt vagy főzőtejszínt teszel rá. Addig forralod,amíg jó szaftja lesz.
Rizzsel,krumplival,tésztával körítheted.
Vagy :
Zsíron hagymát pirítasz,pirospaprikát teszel rá,a megdarált húst ráteszed,sózod. Kevés vizet öntesz rá és összeforralod. Majd nyakon öntöd ketchuppal. Ha ezzel is összeforr,összekeverek kifőtt Penne-tésztával.
De összevagdalva csinálhatsz belőle rizseshúst is.
Húspástétomnak is megcsinálhatod. hagymát dinsztelsz, átpirítod rajta a főtt húst. utána ledarálod. közben főzz meg 2-3 tojást keményre és azokat is daráld le a hús után.
só, bors, majoranna, egy kis mustár esetleg egy kis pirospaprika is megy bele. ha száraz lenne, pár kanál tejföllel lehet krémesíteni.
nagyon finom pikáns kenyérre való lesz belőle. dobozokba téve akár fagyasztható is.
Ha ledarálod, 1-2 nyers tojással, zsemlemorzsával, fűszerekkel (só, bors, fokhagyma stb.) összegyúrod, de kavarhatsz bele még apróra vágott főtt tojást is. Kis bombócokat formázol belőle, egy kicsit lapítsd meg őket.
Sütés előtt még beforgatod zsemlemorzsába, és percek alatt készre sütöd valami főzelékkel, vagy éppen krumplipürével, sült krumplival tudod tálalni.
Szerintem a tócsni tésztájába is belekeverheted Ledarálva, vagy vékony csíkokra vágva.reszelt hagymával, zúzott fokhagymával, borssal ízesíted.
forró zsiradékba kanállal beleszaggatod, ellapítod, mindkét felét pirosra sütöd.
Finom húsos-krumplis lepénykék lesznek belőle. kovászos uborkával, vagy más salátával komplett kaja.
szerintem sokkal laktatósabb,ha készitesz egy adag Boef salátát belőle.
főzd meg külön a következőket:3szál répa,3szál petrezselyem,5-6 db krumpli,4-5 tojás-keményre-,250g zöldborsó.
Ha megvan,apritsd össze őket-kivéve a borsót-,kihűlés után keverd össze a főtt hússal és 1 tojássárgájából készitett majonézzel.
ennyi.
Finom,laktatós erdélyi étel,csak a hűtőben kell tartani és nem szabad melegiteni.
hidegen a legfincsibb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!