Hogyan kell főtt húst készíteni meggymártáshoz?
Fött hús alatt a levesben fött húst értik. Hideg sózott vizben felteszed a húst föni, amikor felforrt, lehabozod, teszel bele szemes borsot, szerecsendiót, és félpuhára megfözöd a húst. Ekkor jönnek bele a megtisztitott és nagyobbra darabolt zöldségek: petrezselyemgyökér, sárgarépa, zellergumó, vöröshagyma, pár gerezd fokhagyma. Ezzek készre fözöd.
Igy kapsz egy finom húsleveset, a benne fött húst meg második fogásként a meggymártással tálalhatod.
Így van, ahogy az előző írta!
Általában a marhahúst szokták így hasznosítani, mert az a levesben kevésbé fogy el, mint másfajta. Persze lehet sertésből és akármi másból is.
Nem értem, miért válaszol olyan, aki még életében nem főzött húst. Az utolsó tipikusan ilyen lehet: ha próbálta volna, amit leírt, tudná, hogy az eredmény nemcsak ehetetlen, hanem büdös is lesz (ha nincs benne zöldség). Dobhatod ki az egészet.
Főzz húslevest, egyétek meg tésztával. A húst pedig meggymártással.
Miért ne főztem volna húst? Hát, ha nektek ehetetlen és büdös lesz, akkor elég rossz hentesetek lehet....
Mint írtam főztünk már csirkét is, karajt is sós vízben, teljesen finom lett, és egyáltalán nem büdös! Büdös... hát ezt még nem tapasztaltam.
A csirkemell és a karaj is száraz hús. Síma vízben megfőzve pedig minden,csak nem jó. Alig lehet lenyelni. Húslevesnek sem való. Ez nem lazaság,hanem igénytelenség. Ráadásul még pazarlás is a hús levét kiönteni.
Főzz levest marhaszegyből,sertés orjából, csirke szárnyból,hátából,ebbe lehet mell is. Zöldségezd be rendesen, a főtt húst eheted a szósszal.
Nálunk is a főtt hús a finom húsleves tartozéka, de mivel a levesssel együtt nemigen fogy el, paradicsomszószal, vagy meggymártással szoktuk fogyasztani.általában ezt másnap készítjük el, esetleg még egy kis krumplit is főzünk mellé.
valóban más íze van a zöldségek között órákig főtt húsnak, mint sima vízben.
azaz húslevesben főtt hús. Én a lábszárat is szeretem,ha az nincs akkor szegy.
NAgy butaság mellet,karajt vízben főzni,szerintem meg se lehet enni olyan száradés ízetlen lesz.
Ha nincs húslevesés mégis meggymártást kérnek a gyerekek,akkor én egy kis zsíron, fűszerekkel megpárolom a marhahúst, de kicsit más lesz az íze. Az igazi húslevesben főtt.
Dehogy is! A főtt hús az főtt hús. A leveshúsra gondol szerintem a recept, de ha nem akarsz levest, nyugodtan megfőzhetsz bármit egy kis sós vízben. Esetleg egy hagymát dobsz bele.
Írja is a kedves válaszoló, hogy amikor nem akarjuk bonyolítani az evést..
De használhatod a leveshúst is. Semmi baja nem lesz a csirkének, de a karajnak sem, vagy a combnak, ha sós vízben főzzük ki. Nagyon is finom. A jó húsnak önmagában is jó íze van. Ami meg nem jó, azt hiába nyomod el fűszerekkel. Ez a sok ijedező csak a gondolattól rémült el, ellentétben azzal, aki szokott főzni, ő levesben főttet is evett már :)
Szóval: Vízben főzzük, és minimum sót, maximum petrezselymet, répát, karalábét, kelbimbót, karfiolt, hagymát, fokhagymát, szerecsendiót, és virágját, patisszont, lestyánt, borsot, babért, szegfűszeget, gombát, tésztát főzünk bele :)
A professzorunk szeretője egyszer inkognitóban az albérletünkben egy csirkéből + vegetából főzött húslevest - és soha olyan jót nem ettek, hidd el!
Marhához hagymát, babért, borsot répát ajánlok a vízbe.
És nem kéne a konzervatív főzőknek más válaszát fkázni. Ez nem fórum, válaszol mindenki a kérdésre, ha mg az a válasz nincs leírva, minősíteni a más válaszát szabályellenes. Nem vitafórum. Én kérek elnézést.
Bocsánat, de itt nem konzervatív, vagy nem konzervarív főzésről van szó.
A karaj főzve olyan száraz mint a cipőtalp.nem tudod lenyelni. A csirkemell is, nem hiába főznek a levesbe tyúkot, ha már a melle is belekerül.
És igenis ízetlen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!