Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell főtt húst készíten...

Hogyan kell főtt húst készíteni meggymártáshoz?

Figyelt kérdés
Tehát sima főtt húst szeretnék gyümölcsmártáshoz. Sima vízben meg kell főzni, vagy ízesített vízben, vagy hogyan? Erre sehol nem találtam receptet, csak hogy főtt hússal tálaljuk. Köszi a válaszokat előre.
2011. máj. 16. 07:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

9:45 vitatkozik, de mire alapozza? És mi a célja vele?

Főzd bátran, ahogy akarod, jó lesz.

2011. máj. 16. 10:00
 12/17 anonim ***** válasza:
49%

Arra alapozom,hogy van 3 gyerekem akik 10-12 évesen tanultak főzni. Meglepetésnek. Abbólami a hűtőben volt.

akkor kaptam ilyeneket. Mosolyogva legyűrtem, de normál esetben nem ajánlanám senkinek.

2011. máj. 16. 10:04
 13/17 anonim ***** válasza:
én kaptam mézzel kevert nyers rizsszemeket is.kínainak..:) Jó az.
2011. máj. 16. 10:14
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pont tegnap volt főtt hús, meggymártással és pirított grízzel, én úgy csináltam, hogy a marhahúst felszeltem, sós, borsos, babérleveles vízben megfőztem/pároltam (tettem egy kiskanálnyi vegetát is bele). A levét lefagyasztottam, krumplis tarhonyához még jól jön a leve.

Azért nem levest csináltam, mert nálunk a csirke/tyúkhúsleves ünnepi menü, tehát jó zöldséges levest csirke/tyúkhússal megfőzünk, cérnametélttel megesszük a zöldséges levest, a husit pedig gyümölcsmártással (meggyes, cseresznyés, almás, körtés, szilvás, minden, ami belefér) és a levesbe főzött töltelékkel esszük. Ezért így főztem meg a marhát, hogy "elkülönüljön" a két étel :)

Nagy sikere volt, a közel 1 éves lánykánk csak úgy cuppogta a husit, grízt és meggyszószt :)

2011. máj. 16. 10:37
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
nem megy kárba a főtt hús leve, másnap felhasználhatod bármilyen leves készítéséhez. szaftosabb marad a hús, ha lobogó vízbe téve kezded főzni. a forró víz lezárja a rostokat így a hús beltartalma megmarad.hideg vízbe téve kioldódnak a húsban, vagy csontokban lévő ásványi anyagok ezért ha tartalmasabb levest akarunk, így csináljuk.Krumplit is készíts a mártáshoz, kockára vágva, sós vízben főzve, ilyenkor tavasszal, amikor már az ókrumpli eléggé íztelen tégy bele teáskanálnyi ecetet.talán segítettem.
2011. máj. 16. 17:57
 16/17 anonim ***** válasza:

Én is a kérdésre kerestem a választ, emrt nem szeretnénk húslevest enni ,2en vagyunk csak, elvitelre főzném jelen esetben paradicsomszószt főtt burgonyával, és főtt hússal, de a levest nem szeretjük szállítani, macerás, ebédidő hiányábna az elfogyasztása is, mert nincs olyan hordozónk amiből el is lehet fogyasztani....

Érdekes, amíg éttermi dolgozó voltam nálunk rendszeresen került karaj vagy csirkemell a szószos étel mellé, csak nálunk is húslevest főztek előtte belőle, felszeletelték mártással tutui nem száraz. Érthető kookból alig kevés hozzáadással 2 fogásos volt a menü..

Vegetával gondoltam én is főzni, jelen esetben tarját.... ezek szerint nem rontom el:)

2013. febr. 19. 17:56
 17/17 anonim ***** válasza:

Gondoltam hátha idetéved még rajtam kívül valaki.

1 húsleveskockával, és plusz ételízesítővel főztem meg a 60 dkg-os tarjámat, kb 1,5 l vízben

nagyon finom lett, olyan mint a húslevesben főtt. rákostoltam a főzőlére is, az is finom, végül nem öntöttem ki, hanem lefagyaszttam későbbi krémlevesbe felöntőlének, meg persze azzal húztam fel a paradicsommártásomat. (MIvel gyorsan főztem, hagytam forrni ezért zavaros lett az egész, de jó izű)

2013. febr. 20. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!