Hogyan kell főtt húst készíteni meggymártáshoz?
9:45 vitatkozik, de mire alapozza? És mi a célja vele?
Főzd bátran, ahogy akarod, jó lesz.
Arra alapozom,hogy van 3 gyerekem akik 10-12 évesen tanultak főzni. Meglepetésnek. Abbólami a hűtőben volt.
akkor kaptam ilyeneket. Mosolyogva legyűrtem, de normál esetben nem ajánlanám senkinek.
Nálunk pont tegnap volt főtt hús, meggymártással és pirított grízzel, én úgy csináltam, hogy a marhahúst felszeltem, sós, borsos, babérleveles vízben megfőztem/pároltam (tettem egy kiskanálnyi vegetát is bele). A levét lefagyasztottam, krumplis tarhonyához még jól jön a leve.
Azért nem levest csináltam, mert nálunk a csirke/tyúkhúsleves ünnepi menü, tehát jó zöldséges levest csirke/tyúkhússal megfőzünk, cérnametélttel megesszük a zöldséges levest, a husit pedig gyümölcsmártással (meggyes, cseresznyés, almás, körtés, szilvás, minden, ami belefér) és a levesbe főzött töltelékkel esszük. Ezért így főztem meg a marhát, hogy "elkülönüljön" a két étel :)
Nagy sikere volt, a közel 1 éves lánykánk csak úgy cuppogta a husit, grízt és meggyszószt :)
Én is a kérdésre kerestem a választ, emrt nem szeretnénk húslevest enni ,2en vagyunk csak, elvitelre főzném jelen esetben paradicsomszószt főtt burgonyával, és főtt hússal, de a levest nem szeretjük szállítani, macerás, ebédidő hiányábna az elfogyasztása is, mert nincs olyan hordozónk amiből el is lehet fogyasztani....
Érdekes, amíg éttermi dolgozó voltam nálunk rendszeresen került karaj vagy csirkemell a szószos étel mellé, csak nálunk is húslevest főztek előtte belőle, felszeletelték mártással tutui nem száraz. Érthető kookból alig kevés hozzáadással 2 fogásos volt a menü..
Vegetával gondoltam én is főzni, jelen esetben tarját.... ezek szerint nem rontom el:)
Gondoltam hátha idetéved még rajtam kívül valaki.
1 húsleveskockával, és plusz ételízesítővel főztem meg a 60 dkg-os tarjámat, kb 1,5 l vízben
nagyon finom lett, olyan mint a húslevesben főtt. rákostoltam a főzőlére is, az is finom, végül nem öntöttem ki, hanem lefagyaszttam későbbi krémlevesbe felöntőlének, meg persze azzal húztam fel a paradicsommártásomat. (MIvel gyorsan főztem, hagytam forrni ezért zavaros lett az egész, de jó izű)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!