Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kezdett el pezsegni a...

Miért kezdett el pezsegni a savanyú uborka?

Figyelt kérdés
Egy héttel ezelőtt raktunk be apró uborkát, raktunk a szirupba is szalicilt, plusz még a tetejére is egy kiskanállal. Át lett kefélve az uborka, négy léről le lett mosva, és persze az üvegek is át voltak mosva. Árnyékos helyen volt a földön. A tetők alá tettünk műanyag fóliát és rendesen rálett húzva. Mégis felpezsdült, zavarosak... :S
2012. júl. 17. 20:35
 1/10 anonim ***** válasza:

Jöhet a lepontozás!

Ha más magyarázat nincs, akkor jön az, amit anyósom mondott: minden megromlik, amit olyankor teszel el, amikor a menszeszed megvan!

Ha tudnád, hogy "lepontoztam" anyósomat!! (És az idő bizonyította, hogy igaza volt!)

2012. júl. 18. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
hát az necces, mert pasi vagyok :D:D
2012. júl. 18. 08:23
 3/10 anonim ***** válasza:

Ez jó!

Bár, azt írod, raktunk.... több hapi együtt, vagy volt köztetek akár egyetlen nő is???


Egyébként ez tetszik! :))))

2012. júl. 18. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
jaja egy volt, de inkább nemkérdezem meg, hogy megvolt-e neki akkor? xD
2012. júl. 18. 09:54
 5/10 anonim ***** válasza:

Persze, persze,

De az ilyesminek az is elég, ha valamelyik fazék, lábas, stb. nem volt maximálisan tiszta, vagy akármi. Sok minden okozhatta!


De hogy most már mit lehet kezdeni, a forrásnak indult ubival?


Talán próbálj egy üveggel felbontani, kitenni a napra, hátha lesz belőle ehető kovászos utbi? Ez csak egy ötlet.

2012. júl. 18. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Én hasonlóan készítem, de borként is teszek az elkészített savanyú lébe, eddig jól érzik magukat az ubik, nem romlottak meg. Ha érdekel, leírom a receptet. :)
2012. júl. 20. 01:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen, érdekelne! Köszönöm :)
2012. júl. 20. 07:58
 8/10 anonim ***** válasza:

A recept:

4 l hideg víz,

3 dl 20 %-os ecet (ízlés szerint, én töredékét teszem bele, de az eredeti recept így szól, a legvégén kell a léhez adni)

25-35 dkg cukor (ízlés szerint szintén)

12 dkg só,

fél csomag szalicil,

1 mk.borkén kb.,

fűszerek :)


Befőző fóliát teszek az üvegekre, rá a tető és kész is.

Ez a mennyiségű lé kb. 8 üveg uborkához jó (ha egészben rakod el), gyöngyhagymához kevesebb kell, mert jobban kitöltik a hagymák a helyet.

(Sima mosogatószerrel mosom el az üvegeket, nagyjából forró vízben, és utána ecetes hideg vízben öblítem le, hagyom megszáradni. Így fertőtlenítve van eléggé ahhoz, hogy ne legyen baja a savanyúságnak :)).

Remélem hasznát veszed a receptnek :) ja és még egyet belinkelek neked:


http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-praktik..


Sok sikert!

2012. júl. 21. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2012. júl. 21. 22:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha fel pezseg annak az oka ha zsíros-olajos- volt, maradt az üveg, (vagy a használt edény, vagy akármi) mert nem bírja az uborka lé!!
2012. okt. 6. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!