Miért kezdett el pezsegni a savanyú uborka?
Jöhet a lepontozás!
Ha más magyarázat nincs, akkor jön az, amit anyósom mondott: minden megromlik, amit olyankor teszel el, amikor a menszeszed megvan!
Ha tudnád, hogy "lepontoztam" anyósomat!! (És az idő bizonyította, hogy igaza volt!)
Ez jó!
Bár, azt írod, raktunk.... több hapi együtt, vagy volt köztetek akár egyetlen nő is???
Egyébként ez tetszik! :))))
Persze, persze,
De az ilyesminek az is elég, ha valamelyik fazék, lábas, stb. nem volt maximálisan tiszta, vagy akármi. Sok minden okozhatta!
De hogy most már mit lehet kezdeni, a forrásnak indult ubival?
Talán próbálj egy üveggel felbontani, kitenni a napra, hátha lesz belőle ehető kovászos utbi? Ez csak egy ötlet.
A recept:
4 l hideg víz,
3 dl 20 %-os ecet (ízlés szerint, én töredékét teszem bele, de az eredeti recept így szól, a legvégén kell a léhez adni)
25-35 dkg cukor (ízlés szerint szintén)
12 dkg só,
fél csomag szalicil,
1 mk.borkén kb.,
fűszerek :)
Befőző fóliát teszek az üvegekre, rá a tető és kész is.
Ez a mennyiségű lé kb. 8 üveg uborkához jó (ha egészben rakod el), gyöngyhagymához kevesebb kell, mert jobban kitöltik a hagymák a helyet.
(Sima mosogatószerrel mosom el az üvegeket, nagyjából forró vízben, és utána ecetes hideg vízben öblítem le, hagyom megszáradni. Így fertőtlenítve van eléggé ahhoz, hogy ne legyen baja a savanyúságnak :)).
Remélem hasznát veszed a receptnek :) ja és még egyet belinkelek neked:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-praktik..
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!