Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Töltött gombát akarok kirántan...

Töltött gombát akarok kirántani. A receptek szerint nyersen kell betölteni, és kisütni. Nem kellene előtte kicsit megabálni sós, ecetes vízben?

Figyelt kérdés
2014. aug. 25. 23:26
 1/10 anonim ***** válasza:
76%

Mit akarsz készíteni? töltött, kirántott, abált

Elegendö csak egy folymat, nem? Csiperkegoba salátát nyesen készitik, és eszik. Tehát nem kel a gombaféleséget agyon fözni. Megtöltöd tepsirerakod be a sütöbe, kész.

Vagy panirozod és olajban kisütöd, legyen töltöt vagy csak üres. Ezt tartármártással nagyon szeretem.

2014. aug. 26. 00:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én sem szoktam a gombát előfőzni még 1 percre sem.

én házimájkrémmel szoktam közepes fej gombákat megtölteni, összeragasztani és úgy panírozni.Bő zsirtadékban sütöm, hogy lehessen szépen forgatni benne, míg aranybarnára nem sül.

2014. aug. 26. 06:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem szokták előfőzni a rántott gombát.
2014. aug. 26. 07:27
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Van aki elő szokta főzni, de szerintem is felesleges.
2014. aug. 26. 09:48
 5/10 A kérdező kommentje:
Szép nagy fej gombát vettem, a szárát apróra vágva, fűszerezve, megsütve, tojással elkeverve teszem a gombafejekbe, utána panirozom, kisütöm. S a receptet kommentelők irják, hogy nyers maradt a gomba is, meg a töltelék is. Ezért nem tudom, hogy csináljam.
2014. aug. 26. 11:12
 6/10 anonim ***** válasza:
92%
Sózd be a gombafejeket sütés előtt legalább 1 órával. Az megpuhítja.
2014. aug. 26. 11:13
 7/10 anonim ***** válasza:
96%

Amit írsz abban a töltelék már eleve sült, vagyis kész, így nem maradhat nyers.

ha sütőben sütöd meg, vagyis nem rántottgombának, akkor pedig biztosan át át fog sülni a gombafej is.

Egy darabon azért egy 20 mp-es mikrózást kipróbálnék. ha nem esik totál össze, akkor lehet, hogy jó megoldás lenne. csak tipp !!

2014. aug. 26. 11:19
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Jujj-jujj, 6-os, gombát elösózni?! A só vizet ránt, mi marad a gombában?
2014. aug. 26. 12:18
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Jézusim ekkora butaságot, hoyg sós ecetes víz!

A só hatására vizet, levet ereszt a gomba főzés előtt az szerinted mire jó?

Elképzelni nem tudom, hogyan maradhatna nyers a gomba, amikor forró olajban ca. 3 perc alatt simán átsül... Én ilyet még nem hallottam.

2014. aug. 26. 12:37
 10/10 A kérdező kommentje:
Na, gyerekek nem lettem okosabb. Megpróbálom nem előfőzve megcsinálni. Majd leirom az eredményt! Köszi mindenkinek!!
2014. aug. 26. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!