Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Házi túrót akarok csinálni,...

Házi túrót akarok csinálni, de a tej nem alszik meg, ilyen savószerű anyag lent marad, a tejet pedig feldobja, miért?

Figyelt kérdés
2013. aug. 13. 10:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Az aludttej savóból és alvadékból áll...
2013. aug. 13. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
Házi tejből csinálod?
2013. aug. 13. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
Igen, házi tejből csinálnám.
2013. aug. 13. 12:28
 4/13 A kérdező kommentje:
Az oké, hogy savóból és alvadékból áll, de nem folyékony marad az egész.
2013. aug. 13. 12:29
 5/13 anonim ***** válasza:
Akkor még várj vele, most kezd szunyókálni.
2013. aug. 13. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha túrót akarsz csinálni oltót kell tenni a tejbe.
2013. aug. 16. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim válasza:
44%

Szia,

hagyd a sok baromságot. Ha most válik szét, akkor szedd le a fölét (ez később visszakerülhet krémesítőként), és forrald fel, akkor kijön a túró. Amúgy nem kell oltóval szórakozni, meg várni: a sima tejet felforralod, és teszel bele egy nagy csipet sót, meg egy löttyintésnyi ecetet vagy citromlét. A pH-t ezzel leviszed, és kiválik a fehérje (a túró.) A többi gyerekjáték.

2013. aug. 18. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
franc kell abba oltó, régen se volt. régen nagyanyám csinálta, mikor megaludt a tej, fellökte a spórra utánna meg leszürte és kész volt
2013. aug. 19. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim válasza:
100%

Anyukám mai napig csinál túrót és elmesélte, hogy hogyan kell csinálni. Ha megalszik a tej akkor azt az 1-2 cm-es tejfölt leszeded és és aludttejet elkezded melegíteni jó kézmelegre (38-40°C) és amikor átlangyosodott az egész akkor leveszed és leszűröd, de jobb ha hagyod lehűlni és majd utána szűrni. A sűrűjéből lesz a túró és a savóval lehet főzni savanyú leveseket, de akár süthetsz palancsintát is.


Ui.: Az melegítés közben ne nagyon kavargasd, hogy ne nagyon törd. Anya 4 részre szokta vágni a fakanállal és úgy nem töri össze.

2013. aug. 19. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Életemben nem csináltam túrót, de azt láttam, hogy ezt az összement tejet beleöntik egy nagy vászonzacskóba, és felakasztják egy lavór fölé...az lecsöpög, aztán ami marad az a túró...vagy valami.
2013. aug. 20. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!