Házi túrót akarok csinálni, de a tej nem alszik meg, ilyen savószerű anyag lent marad, a tejet pedig feldobja, miért?
Szia,
hagyd a sok baromságot. Ha most válik szét, akkor szedd le a fölét (ez később visszakerülhet krémesítőként), és forrald fel, akkor kijön a túró. Amúgy nem kell oltóval szórakozni, meg várni: a sima tejet felforralod, és teszel bele egy nagy csipet sót, meg egy löttyintésnyi ecetet vagy citromlét. A pH-t ezzel leviszed, és kiválik a fehérje (a túró.) A többi gyerekjáték.
Anyukám mai napig csinál túrót és elmesélte, hogy hogyan kell csinálni. Ha megalszik a tej akkor azt az 1-2 cm-es tejfölt leszeded és és aludttejet elkezded melegíteni jó kézmelegre (38-40°C) és amikor átlangyosodott az egész akkor leveszed és leszűröd, de jobb ha hagyod lehűlni és majd utána szűrni. A sűrűjéből lesz a túró és a savóval lehet főzni savanyú leveseket, de akár süthetsz palancsintát is.
Ui.: Az melegítés közben ne nagyon kavargasd, hogy ne nagyon törd. Anya 4 részre szokta vágni a fakanállal és úgy nem töri össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!