Ha egy női hosszú szövetkabátot akarok elkészíteni szabásminta alapján az hány méter anyagból jön ki?
Mennyire kell hosszú?
A barátom akart csináltatni, majdnem térdig érőt, ahhoz 3,2 méter anyag kellett volna, de könnyű kiszámolni: egyszer kell a kabát hossza, egyszer pedig az ujja hossza (az anyag általában 1,4 vagy 1,5 m széles). Bélésből valamivel kevesebb kell.
Szerintem majdnem annyiba kerül (varratási költséggel/időráfordítással) mintha megveszed. Igaz, ha te készíted, akkor egyedi lesz.
Vedd egyszer a hosszát duplán. Az anyagoknál figyelj oda, hogy ne szimpla legyen, hanem dupla (140-160 cm)
Ha darabokból van az alja, hogy bővülő legyen, azt külön kalkuláld bele.
A bélésből pedig több kell, mert bővebbnek kell lennie.
Szerintem 3 méter alatt nem jössz ki.
Hát már jó nagy hülyeségeket írt ide a sok dilettáns okoskodó már bocsánat.
Modellező ruhaipari technikus vagyok szóval van "néminemű" rálátásom a témára.
Függ attól hogy hány részből szabott a kabát,de általánosságban kétszer a hossza plusz ujja hossza plusz fél méter (gallér,kézelő+kisalkatrészeknek. Bélésből elég a hossza + ujja hossza. Még véletlen sem kell több bélés kedves okoskodó korábbi válaszoló,a bővebb azt jelenti hogy szabásnál hagyunk a háta közepében 2-3 cm kényelmi bőséget.
Remélem tudtam segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!